vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenEconomieSuriname moet geld uit bauxiet duurzaam aanwenden

Suriname moet geld uit bauxiet duurzaam aanwenden

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 28 apr – Suriname moet het geld dat overgehouden worden aan de winning van bauxiet duurzaam aanwenden. Dit stelt Paul Ouboter, hoofd van de Nationale Zoölogische Collectie Suriname. De schenking van vijfenzeventig duizend dollar door bauxietbedrijf BHP Billiton voor de opzet van een nationaal educatiecentrum voor natuur en milieu, komt bijna ironisch over.

“Mijnbouw is niet duurzaam en uitgerekend BHP-BIlliton geeft geld voor het centrum. Suriname moet het geld uit deze sector aanwenden om zijn economie te diversificeren”, zegt Oubouter tegenover de Ware Tijd. Suriname mag zich rekenen tot de selecte groep landen waar duurzame ontwikkeling in de natuur mogelijk is. Dat moet niet alleen goed worden beseft, er moet ook naar eghandeld worden.

Vooral de voordelen van eco-toerisme moeten beter bestudeerd worden, aangezien daar miljarden dollars aan inkomsten mee gemoeid gaan. Het centrum moet informatie over behoud en bedreiging van de biodiversiteit toegankelijker maken. Directeur Eddy Scholtz van BHP Billiton ziet het centrum als middel tot vergroting van het maatschappelijk bewustzijn over het milieu.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

2 REACTIES
  1. Is het een zuid-afrikaanse zet…ik kijk..en blijf benieuwd wat hier achter zit…tik joe ai loekoe….maar alweer cadeau noh ai-boi.


    Maak melding

  2. Suriname en Nigeria geraken niet uit de wurg- greep van de rijke geïndustraliseerde landen.De Surinaamse bevolking zal het komend decenia weer het na kijken hebben.’uitzondering daar gelaten.Hoop doet leven met een uitputteijke geduld.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES