Huishoudonderzoek naar drugsgebruik in Suriname

8

PARAMARIBO, 28 apr – Er komt een landelijk onderzoek naar drugsgebruik en -misbruik in gezinnen. Dit meldt de Nationale Anti-drugs Raad, Nar. Het onderzoek onder vierduizend huishoudens moet meer inzicht verschaffen in de actuele situatie rond drugsgebruik. De bedoeling is bouwstenen aan te dragen voor een krachtiger aanpak.

“Onze regeringen en volkeren moeten elk mogelijk middel en alle denkbare munitie inzetten in ons streven deze plaag uit te roeien”, zegt Fitzgerald Bramble, vertegenwoordiger van de Organisatie van Amerikaanse Staten in Suriname. Daarom wordt via de Inter-Amerikaanse Anti-Drugs Raad ruim twintigduizend dollar gestopt in het onderzoek.

Suriname komt in met tienduizend dollar. Volgens Nar-voorzitter Manodj Hindori zijn harde data nodig om te kunnen onderschrijven dat het drugsgebruik in Suriname een stijgende trend vertoont. Pas dan kan gericht beleid worden uitgedacht. Volgens beide functionarissen hoeven respondenten niet te vrezen voor het doorspelen van de data aan de politie. “Dit is geen inlichtingenoperatie”, aldus Bramble.


8 REACTIES

 1. Natuurlijk is er sprake van een stijgende trend van drugsgebruik in Sur. Je hebt geen onderzoek nodig om dat vast te stellen. Is gewoon je logisch verstand gebruiken. Na 2 mnd Sur. kom je al daarachter


  Maak melding

 2. Is daar werkelijk een onderzoek voor nodig?
  Welke vogel gaat het van uit de bomen uitfluiten dat zijn nestje stinkt?

  Als je bij iedere drugshol, die onverwijld bekend wordt verondersteld bij de overheid een enqueteur plaats weet je binnen de kortste keren wat de stand van zaken is.

  Als er een no nonsence beleid wordt ontketend is Suriname ook binnen de kortste keren verlost van dit fenomeen.

  Het wordt vervelend als dat tuig nog mensen loopt te bedelen om 1 $RD voor zijn/haar dagelijkse behoefte.

  Zijn we wel serieus???????????/


  Maak melding

 3. Het probleem ligt niet Colombia maar in Bolivia waar de teelt van coca openlijk wordt toegestaan. (Huidige president van Bolivia is een ex-cocaboer). Dit vindt natuurlijk een afzetmarkt, Colombia, vanwaar het naar de distributeurs gaat, Suriname en de Cariben, maar ook Brazilië, (waarom durft Ned geen 100% controle op Brazilë), die het verder aan de klant (Europa en VS) brengen.


  Maak melding

 4. Chemical War!Chemicalien Oorlog of onzin! Zeg het zelf, is het geen GIF! Puur onzin de Colombianen gebruiken eeuwen lang Coca en Coca in Coca-Cola fris drank (soft)niemand werd ooit ziek van. een kilo Coca word met 10 kilo Chemicalien gemengd. Men word ziek van die Chemicalien of Gif. Alle soorten gif is slecht voor de mens.


  Maak melding

 5. Misschien snuift Dewanand te veel ?? Wat een onzin posting. Het spul is voor 99,9% ontrokken uit de plant. Niks chemicaliën, die zijn slechts als katalystaor voor het proces gebruikt.


  Maak melding

 6. Het is zo erg gesteld dat het geboden is om eerst te weten hoe die onderzoekers er zelf voor staan.
  Je weet tegenwoordig niet meer wie, wie is.
  Ik woon helaas boven op zo’n hol en zie ze in allerlei kleuren en geuren komen en gaan.
  Soms nog net de elektrische mast voorbij rijdend. Dit is meermalen ten bestemde plekke gerapporteerd, zonder enige reactie overigens.


  Maak melding

 7. Een snuif in Suriname kost…wat twee euro of zoiets…crack-cocaine…kost misschien een euro of zoiets. Het ligt bogo-bogo op straat, en iedereen die eraan wil komen kan dat ongehinderd. Een studie, en dan een oplossing? Laat me niet lachen, de grote jongens die de dope pushen die blijven evenals de mensen die slikken, die blijven, dus waar praten we over. Aanstellerij en interesantdoenerij!


  Maak melding

 8. tegen over de centralemarkt,bij de bank,staan ze openlijk drugs te verkopen,tot aan de Jodenbreestraat.
  Dus wie houdt wie hier voor de gek,iedereen weet het,en iedereen kijkt de andere kant uit.
  Mang NAR,dus kom niet met je zg onderzoek,aiii bajaaaaaaa.
  ps,het zijn alleen boslandcreolen die je daar ziet te dealen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.