Suriname past zich snel aan globaliserende wereld

2

PARAMARIBO, 26 apr – Suriname past zich snel aan als het aankomt op het inspelen op globalisatie. Dit zegt president Ronald Venetiaan. De uitdagingen worden zo goed mogelijk beantwoord. Aan de andere kant wil Suriname ook de voordelen halen uit alles wat de veranderingen met zich meebrengen. De eerste gelegenheden bieden zich al aan.

“We weten dat we ervoor moeten zorgen om een goed evenwicht tussen onze aspiraties en die van de wereld”, zei Venetiaan bij de installatie van twee bauxietcommissies. De onderhandelingscommissie en de strategische commissie zullen de toekomst van de mijnbouw in Suriname voor een belangrijk deel helpen vorm geven. Binnen tien maanden moet een concept-overeenkomst met de bauxietbedrijven Suralco en BHP Billiton gereed zijn.

Mogelijk wordt de overeenkomst nog dit jaar gesloten. Volgens minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen behoort een geïntegreerde bauxietontwikkeling in West-Suriname tot de aandachtspunten. Ook de toekomst van de raffinaderij te Paranam moet grondig worden bekeken, evenals mogelijkheden voor een betere fiscale heffingsstructuur.


2 REACTIES

  1. Vtje… zeg….. wij proberen of zullen proberen…want ik zie niks.

    P.S.
    De initiatieven zijn matig tot niks of leiden tot niks.


    Maak melding

  2. De erdutie drs. r. venetiaan is bezig aan zijn laatste ambsttermijn, maar moet zich niet laten leiden door populistische uitspraken. het huidige kabinet is in politiek opzicht een verlngsnoer van het rijke westen. goud, bauxiet, vis en hardhout verdwijnen als sneeuw voor de nederlandse zon. aanpassen aan een veranderende wereld houd ook in opkomen voor je eigen nationale belangen. en daar is maar een persoon in suriname toe in staat: d.d. bouterse


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.