zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieEU-vergadering in Suriname over afzet rijst

EU-vergadering in Suriname over afzet rijst

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 apr – De Europese Unie organiseert een bijeenkomst in Suriname over de afzet van rijst. Dit meldt het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Met vertegenwoordigers van Suriname en Guyana zal ook gesproken worden over de concurrentiepositie ten opzichte van andere regio’s.

Suriname en Guyana zijn de grootste rijstproducenten in de de ACS, de groep van voormalige Europese koloniën in Afrika, het Caribische gebied en de Stille Oceaan.
Een delegatie van de EU zal in Paramaribo ook de mogelijkheden toelichten voor ondersteuning. Het bezoek is een activiteit van de Joint Working Party on Rice, JWP, die de rijstproducerende landen bijeenbrengt van de ACS.

Ook de vorderingen en knelpunten binnen het door de EU gefinancierde rijstproject zullen worden belicht. Er is negen miljoen euro beschikbaar gesteld voor de rijstindustrie in Suriname en Guyana. Aan de orde komt ook het voorstel van de EU om een overgangsperiode in te bouwen voor rijst, wanneer alle resterende onderlinge quota en tariefbeperkingen opgeheven zullen worden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Het zou ook niet slecht zijn als er ook Basmati rijst verbouwd zou worden in Suriname. Dit rijst is erg polulair in Europa, reeds jaren, maar wel duur.


    Maak melding
  2. Inderdaad is de Surinaamse rijst achteruit gegaan. Nu begrijp ik waarom. Er wordt ermee geknoeid. Een rijst die zo lekker was. zou niet slecht zijn om de basmati rijst in suriname te planten. Is ook heel lekker.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES