zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandOAS noemt verwijten Surinaamse rebellen onterecht

OAS noemt verwijten Surinaamse rebellen onterecht

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 apr – Het verwijt dat voormalige rebellen van het Jungle Commando de regering en de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS, maken is niet terecht. Dit zegt OAS-vertegenwoordiger Fritz Bramble. Er is wel degelijk moeite gedaan om het Vredesakkoord van 1992 zo goed mogelijk uit te voeren.

Als nu gesteld wordt dat de ex-rebellen het wachten beu zijn, valt dat maar weinig te waarderen. “Onrechtvaardig en spijtig”, zegt Bramble tegenover de Ware Tijd. De OAS heeft maar weinig uit te staan met de uitvoering. Het akkoord moet gezien worden als een aangelegenheid van de regering. Er wordt slechts ondersteuning verleend. Toch wil de organisatie binnenkort een evaluatie plegen.

Volgens Bramble moet de oorzaak van de onvrede meer gezocht worden bij gebrek aan communicatie. Er is te weinig bekend van wat reeds gerealiseerd is. Voormalige commandanten van het Jungle Commando vinden dat ook hun voormalige leider, de parlementariër Ronny Brunswijk, en parlementsvoorzitter Paul Somohardjo te weinig moeite doen om onder meer huisvesting en werkgelegenheid te realiseren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. HOOP DAT DIT JULLIE GEHEUGEN ZAL OPFRISSEN?////////
  Ex-JC-lid mishandelt werknemer

  Paramaribo – Een ex-Jungle Commandolid (JC), ‘Beer’ heeft afgelopen week een werknemer van ABC-aannemersbedrijf in Pontbuiten mishandeld. Het aannemersbedrijf is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken bezig de trenzen in Pontbuiten op te schonen.

  Volgens het slachtoffer ‘Antonius’ attendeerde hij het ex-JC-lid erop dat hij niet kon doorrijden, daar het bedrijf bezig was de trens langs de hoofdweg op te schonen. Beer negeerde de waarschuwing en verkocht Antonius terstond een paar rake klappen.

  Hierna gooide hij de verkeersborden omver en reed door. De projectbegeleider, Kishan Khedoe, alsook de buurtmanager van Pontbuiten, Henry Kia bevestigen dit. Inmiddels is aangifte bij politie Latour gedaan en de zaak is in onderzoek. De buurtmanager bevestigt tegenover de krant dat het ex-JC-lid al in kaart is gebracht.


  Maak melding
 2. In Suriname is het blijkbaar pas waar als een blauw-ogige het zegt.

  Zulks ondanks het bestaan van legio deskundigheid op elk gebied.

  Zie maar “Suriname heeft meer dan 113 strafrecht juristen en toch achten wij het nodig om de Nederlander Spons in te zetten bij het a.s. 8 dececember projekt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES