woensdag, februari 28, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieCoalitiepartij voor amnestiereferendum in Suriname

Coalitiepartij voor amnestiereferendum in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 18 apr – Pertjajah Luhur, PL, de politieke partij van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo, heeft zich uitgesproken voor een referendum over amnestie voor de verantwoordelijken voor de Decembermoorden. Het verlenen van amnestie is geen aangelegenheid voor het parlement, waar nu een voorstel ligt van Desi Bouterse’s NDP.

“De PL is van oordeel dat voor een eventuele amnestieverlening na het proces van opsporing en vervolging, niet het parlement maar het Surinaamse volk zich door een referendum moet uitspreken”, staat in een verklaring die is gepubliceerd in de media. Met het standpunt wordt niet meer dan een consequente lijn gevolgd. Bij het verlenen van amnestie aan de plegers van de coup van 1980 is hetzelfde aangegeven.

Het voorstel voor het houden van een referendum is toen afgewezen. “De PL is van oordeel dat amnestie, met andere woorden het vrijstellen of herroepen van strafvervolging een proces is met uitermate gecompliceerde en zwaarwichtige aspecten van diverse omvang en diepgang”, wordt aangegeven. Erkend wordt wel dat opsporing en vervolging de bevoegdheid zijn van de rechterlijke macht.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

3 REACTIES
 1. Vtje toon karakter en ga voor Su. laat buitenland even rusten, zij spelen het liefst de slimme en de domme…let them go.
  Kies voor iedere Suri..uitleg overbodig..


  Maak melding
 2. Referendum is een goed idee. Laat het volk zich eerst duidelijk uitspreken. En dan zoals “Baas” het zelf gevraagd heeft de rechterlijke macht de gelegeheid bieden om recht te spreken.


  Maak melding
 3. Ze zullen wel blij zijn met een referendum want dan kunnen ze vrijelijk met hun omkoop praktijken beginnen. Als gewoonlijk!

  Let wel!
  “Voor geld laat je de Duivel dansen” oftewel;
  Met omkoperij,smeergeld of zwijggeld,kan men
  de fatsoenlijkste mensen zo ver krijgen dat ze hun geweten het zwijgen opleggen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES