Suriname regionaal voorbeeld vaccinatiesucces

2

PARAMARIBO, 17 apr – Suriname wordt regionaal als voorbeeld gesteld als het gaat om het succesvol uitvoeren van vaccinatieprogrammas. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. De programmas hebben de afgelopen jaren duizenden kinderen weerbaar gemaakt. De Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie, Paho, en Unicef vinden dat sterk genoeg.

Op posters voor het promoten van vaccinatie prijken gezond ogende Surinamers, waaronder Waterberg zelf. De posters worden in diverse landen verspreid om ouders aan te moedigen tijdens Vaccinatieweek. Suriname is zelfkritisch genoeg om vast te stellen dat er meer gedaan moet worden. In Paramaribo en Sipaliwini ligt het aantal vaccinaties nog zorgelijk laag.

Veel kinderen lopen onbeschermd rond vanwege verscheidene redenen. Vooral ouders die uit het binnenland zijn gemigreerd, beschikken vaak niet over identificatiedocumenten. Doorgaans zijn die vereist bij het vaccineren. Tijdens Vaccinatieweek zal door de vingers worden gekeken. “Het gaat erom de mensen gezond te houden en niet of ze illegaal zijn of niet”, aldus Waterberg.

2 REACTIES

  1. wat ik hier wil aanhalen heeft niets te maken met de gezondheid,maar te maken met hr.Spong jij hoeft niets te bepalen de NDP heeft jou zoeten woorden niet nodig,Bouterse zet z,n voet niet daar wat jij en derest in je achterhoofd hebben kun jij vergeten,houdt je bezig met homohuwelijken,het heeft toch te maken met de gezondheid de AIDS problemen in SURINAME,help de minister uit dit probleem te komen het is triest te horen dat er 75% sterven aan AIDS in SURINAME houdt je buiten binnenlandse aangelegenheid stuur een paar EURO,s naar SURINAME dan ben je een vrouw met stevige ballen ik snap de surinaamse regering niet.zijn ze vergeten dat je een Nederlander bent.??????


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.