Surinaamse onderwijzers krijgen les in Engels

1

PARAMARIBO, 17 apr – Ruim zeshonderd leerkrachten van het basisonderwijs worden de komende maanden de principes van het Engels bijgebracht. Het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov, wil vanaf het komend schooljaar Engels als leervak op de basisschool. Hoe eerder, hoe beter is het leidend principe.

Het derde leerjaar is gekozen als startpunt van het project Hello, Let’s Speak English. Engels wordt dan wel als vak ingeveord, maar zal niet meetellen in de normering. Tijdens de lessen zal onder meer het menselijk lichaam aan de orde komen en zal worden geteld tot twintig. De onderwijzers leren vooral de woorden zo nauwkeurig mogelijk uitspreken.

Suriname’s toenemende contacten met de regio gelden als inspiratiebron. Een woordje Engels kunnen meepraten is mooi meegenomen. “Als wij de Caricom verwelkomen, is dat de sleutel”, zegt Hellen Holwijn van de Commissie Engels Basisschool. Willen of niet, de confrontatie met deze taal is altijd en overal. De meeste Surinaamse kinderen kennen menig begrip eerder in het Engels dan in het Nederlands.


1 REACTIE

  1. Goed plan. zo is de klap Mulo school dan ook minder groot, waardoor ze zich beter kunnen concentreren op natuurkunde en wiskunde en allerlei andere nieuwe vakken tov lagere school. Ook goed idee dat engels op lagere school niet zal meetellen met de normering. desondanks brengt het volgen van dit vak toch een bepaalde belasting met zich mee waar met tact mee omgegaan zal moeten worden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.