In Suriname gestrafte buitenlander mag straks weg

7

PARAMARIBO, 28 mrt – Buitenlanders die in Suriname veroordeeld worden door de rechter zullen mogelijk binnenkort in eigen land hun straf uitzitten. Dit zegt minister Santokhi van Justitie & Politie. Binnenkort kan het al zover zijn als het parlement Suriname toetreding goedkeurt tot de European Convention on the Transfer of Sentenced Persons.

De Surinaamse gevangenissen kunnen binnenkort dus aanmerkelijk ontlast worden. Voor de buitenlanders zijn er meerdere voordelen. “Maar er zijn keiharde voorwaarden. Als de persoon voor tien jaar gevonnist is, moet hij die tien jaren ook uitzitten in het land waar hij wil. Dus er moeten daarvoor goede afspraken gemaakt worden”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd.

Dat geldt uiteraard ook Surinamers die in het buitenland veroordeeld zijn. Voorlopig is dit niet aan de orde. Een verzoek tot vertrek naar het eigen land kan slechts door de veroordeeld zelf gedaan worden en niet door een land. Het verzoek moet gericht worden aan de autoriteiten van het land waar het vonnis is uitgesproken. Dan vindt doorgeleiding plaats naar het land van herkomst.


7 REACTIES

 1. Geloof wat je wilt, het betekent dat de mensen in eigen land vrijuit gaan. De rechter in suriname vonnist voor niks. Zelfde grap heeft nederland al jaren met met turkije uit gehaald ,de politie laat de mensen gewoon op schiphol al vrij. Niet een dag zitten ze in de gevangenis.


  Maak melding

 2. 30 juni -1juli comite Nederland van harte gefeliciteerd.

  Weer een van de doelstellingen, voortvloeiend uit het manifest van Besef, gehaald. De vele besprekingen omtrent dit onderwerp met tweede kamer fracties hebben hun nut bewezen.


  Maak melding

 3. Dus het 30 juni -1 juli comite Nederland is verantwoordelijk dat criminelen ongestraft terug keren naar Nederland, nou nou dat is zeker een felicitatie waard he. Dacht het niet. Criminelen moeten hun straf uitzitten, dus helemaal geen felicitatie waard.

  Wat voor doelstelling is dat men criminelen ongestraft op straat krijgt?

  Is het 30 juni -1juli comite Nederland soms een criminele organisatie die zo haar leden van straf vrij krijgt?


  Maak melding

 4. Bally,

  Het zou me te ver voeren om je op dit forum de hele materie en achterliggende gedachten uiteen te zetten.

  Het heeft een hele achtergrond. Natuurlijk kan ik me jou redenering voorstellen als je het niet hebt gevolgd in de afgelopen jaren.

  Je was toen misschien ook een van de mensen die je liet blindstaren op een monumenten discussie die er losbrak, terwijl het om andere wezenlijkere zaken ging.


  Maak melding

 5. ……Je Nederlandse dochter van 17 die verleidt is door een loverboy. In Suriname ‘op vakantie’ in aanraking komt met de politie.

  Jij geen poot om op te staan om je humanitair recht te halen. Je dochter, 9000 km. van de rest van de familie, afgezonderd in Hotel Santo Boma, is daarna niet meer in staat om hier terug te komen in de samenleving…….


  Maak melding

 6. Die nederlandse meisjes zijn niet allen het slachtoffer van loverboys, maar van gemist van ouderlijke liefde en toezicht en van hun eigen hebzucht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.