Suriname zet luchthaventeam in tegen drugs

8

PARAMARIBO, 27 mrt – Vanaf 1 april zal op de Johan Adolf Pengelluchthaven een team van douane, politie en militaire politie worden ingezet tegen de drugshandel. Het achttien leden tellende team is reeds geïnstalleerd door procureur-generaal Subhaas Punwasi. Het betreft een proefproject.

Er zullen onder meer speurhonden en koffer- en bodyscans worden ingezet. Volgens Punwasi is afgekeken van de successen op andere internationale luchthavens. Bij bevredigend resultaat zullen ook teams worden ingezet bij de rivierhavens in Paramaribo en Nickerie. “We zijn steeds bezig het netwerk van de georganiseerde drugshandel in te sluiten en het hun onmogelijk te maken”, zei Punwasi.

Aan de technische en logistieke versterking van het team wordt nog gewerkt. De justitiële autoriteiten van Suriname, Nederland en Curaçao hebben afgesproken dat informatie zal worden uitgewisseld over onder meer relevante ontwikkelingen op de luchthavens. Ook anderszins zal nauwer worden samengewerkt om drugshandel en witwaspraktijken zoveel mogelijk te beperken.


8 REACTIES

 1. En nu nog de visitatieteams installeren.
  Mind you dat de drugsbende slimmer wordt naarmate je ze harder aanpakt dus jullie zullen ook steeds inventiever moeten worden en niet te vroeg juichen.


  Maak melding

 2. Op deze manier kan het 2kanten op.
  1) dan zijn wij eindelijk af van het negatieve emago als te zijn drugs lannd no1
  2)of joe e poti poesi-poesi lokoe merki.
  Wie zal het zeggen?


  Maak melding

 3. Ik hoop dat dit echt een succes wordt, want als men de bolletjesslikkers al op Zanderij kan aanhouden, dan hoeven de passagiers op Schiphol niet meer de dupe te worden van de schandelijke 100% controle.


  Maak melding

 4. Het zal de eerste maand of zo goed gaan. Je zal plotseling merken dat deze 18 mensen nieuwe auto’s beginnen te rijden enz enz en dan weet je het, las ting.


  Maak melding

 5. lijkt mij een goed idee alleen men gaat altijd een andere weg zoeken ,iedereen heeft het moeilijk of zit in de problemen vanege deze klote wereld.dus men zal kanseb blijven nemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.