zaterdag, april 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieWeeshuis in Suriname aangeklaagd voor mishandeling

Weeshuis in Suriname aangeklaagd voor mishandeling

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 mrt – In het kinderhuis Gaytrie in het district Nickerie vindt vaker mishandeling plaats. Dit zegt donateur Jet Matawlie, die een aanklacht heeft ingediend bij het Openbaar Ministerie. Kinderen worden fysiek en psychisch mishandeld en hebben dringend behoefte aan psychologische begeleiding.

Die hulp wordt steevast geweigerd, ondanks herhaaldelijk aandringen. “De kinderen zijn gestrest, ze hebben psychologische begeleiding nodig”, zei Matawlie in het actualiteitenprogramma Suriname Vandaag. Haar periodieke sociale bezoeken aan het weeshuis zijn intussen stopgezet door de leiding van het weeshuis. Niets van de beweringen zou kloppen.

Ook niet dat één van de meisjes een vinger kwijt is geraakt door nalatigheid. Het kind is door een personeelslid naar huis gebracht. Haar vinger werd geëlektrocuteerd bij het spelen met een computerspelletje. Volgens Matawlie is het kind pas weken later naar de dokter gebracht. Dat wekt op zijn minst bevreemding. Soenita Achaiber, moeder van het kind en pleegmoeder in Gaytrie, zegt tegenover Radio 10 dat er geen sprake is van nalatigheid.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
 1. Wat lees ik nu,mishandelingen in het kinderhuis Gaytrie.dat is toch niet waar.??!!
  Ik kom elke jaar naar nickerie,en maak dan lekker eten voor de kinderen.zover ik kan zien heb ik niet het idee dat er misstanden gebeuren,maar ja ik ga straks weer dus ik zal er goed opletten,anders staak ik mijn hulp,en zal dan op een ander manier aktief worden,maar de kinderen mogen wat dan ook niet de dupen worden.
  van wanbeleid.
  vr gr cees..


  Maak melding
 2. Het is heel erg belangrijk dat er een psychologisch onderzoek komt voor die kinderen ,want bij het programma Suriname Vandaag spreken de gezichten van de kinderen boek delen en hoe is het mogelijk ongeveer 4 kinderen allemaal per ongelijkjes hebben gehad.De pleeg moeder van het weeshuis ,ik kan haar begrijpen dat zij bang is om precies te zeggen wat er aan de hand is ,misschien het feit dat zij haar baan zal verliezen of onderdruk staat ,maar een gezegde luid:wie zwijg stem toe.Wanneer je als moeder merkt dat er zaken gebeuren met die kinderen lichamelijk of geestelijk en je zwijg in alle talen alleen om je belangen te beschermen dan vraag ik me af als je een moeder bent met een geweten.Elke keer vraag men zich af waarom Nickerie de meeste zelfmoord gevallen heeft bij jongeren.Ik denk dat dit 1 van de rede kan zijn . Bepaalde jongeren zijn gesloten , praten niet veel waardoor het moeilijk is om te zien wat er in zo een kind omgaat.Mevrouw Matawlie u bent een dappere vrouw en ik sta 100% achter u dat er een psychologisch onderzoek moet komen.Ik denk niet dat mevrouw Matawlie op een avond plotseling wakker is geworden en iets zomaar heeft bedacht.Waar zijn de organisaties die zich bezig houden met bescherming van het kind ,laat toch u stem horen!!!!!!!!!


  Maak melding
 3. Het gezegde “Waar Rook Is Is Vuur” is hier van toepassing.
  Ongelooflijk, beschamend, pijnlijk, absurd en laf!

  Deze kindertjes hebben ongevraagd al zoveel ellende in hun bestaan en dan worden ze door volwassenen, die het juiste voorbeeld dienen geven, zo grof behandeld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES