Suriname als hersteloord psychiatrie Nederland

10

PARAMARIBO, 16 mrt – Er wordt onderzoek verricht naar Suriname’s potentie als hersteloord voor Nederlanders met psychische aandoeningen. Dit meldt de Ware Tijd. het onderzoek wordt verricht door Pro Mente Europe, een Nederlandse instelling voor geestelijke gezondheidszorg. De taalsituatie in Suriname is alvast een plus voor uitvoering van de groepsgewijze behandeltrajecten.

Door uitvoering in het buitenland wordt getracht een doorbraak te bereiken bij patiënten van wie het behandelproces is vastgelopen. “Het project loopt al een jaar in Spanje, maar omdat de taal af en toe voor problemen zorgt, mikken we nu op Suriname. Het land is ook goed voor Nederlandse patiënten van Surinaamse oorsprong”, zegt Erik Reurekas, adviseur Marketing-aangelegenheden van Pro Mente.

Nu wordt uitgekeken naar een plaats waar twintig personen kunnen verblijven. Ook worden personeelszaken en juridische aspecten onderzocht. “Een vierde van alle volwassen kampt met een probleem van psychische aard”, aldus Reurekas. De bedoeling is het effect van een andere omgeving te laten doorwerken samen met een combinatie van groepstherapieën.


10 REACTIES

 1. heel goed idee van nederland goed zo.
  Maar een ding vergeten jullie dat de nederlandse regering Suriname als een stukje vuil behandeld kijk maar hoe ze omgaan met surinamers die voor 1975 geboren zijn inplaats dat ze hen een beetje behoorlijk behandeld worden ze van het kastje naar de muur gestuurd profiaat nederland en dankje wel venetiaan geef alle surinamers die voor 1975 geboren zijn in suriname en in nederland verblijven eerst hun NEDERLANDS nationaliteit dan kan maar verder om gekken naar suriname te brengen en ze daar te dumpen


  Maak melding

 2. De GG&GD in de jaren 87 tot begin 90 tientallen verslaafden met medeweten van Venetiaan in Suriname gedumpt en dat zijn nu de zwervers.
  Er is nooit nazorg geweest., misschien nu dan, want ze mochten kiezen of gevangenisstraf of Suriname!!!!!!!


  Maak melding

 3. Hou die gekken lekker in Nederland.Straks vluchten ze nog en vermoorden,verkrachten en beroven ze onschuldige mensen (Surinamers )net als wat die tbs’ers doen in Nederland.

  Hoe kan Suriname nou een hersteloord voor Nederlanders zijn??
  Nederland heeft Suriname op de kaart gezet als drugsland,een land waar de mensen lui van zijn,een land waar de inwoners ervan onfatsoenlijk zijn,Suriname wordt een bananenland genoemd met andere woorden,de inwoners zijn apen.

  Nederlanders hebben veel gedaan en hebben veel gezegd over Suriname en Surinamers en nu kan het opeens een land zijn die handig voor is vanwege de taal en het mooie weer.

  Stuur die gekken maar naar een Center Parcs ofzo daar hebben ze ook palmbomen.
  Dus toch kan een Derde Wereld land ergens goed voor zijn,ja Derde Wereld land,want zo is Suriname vaak genoeg genoemd door Nederlanders.

  Natuurlijk is het land goed voor Nederlanders van Surinaamse afkomst,en die hoeven heus niet een gek te zijn.
  Het land is en blijft goed voor elke Surinamer waar ook ter wereld.

  Daarom gaan die ticket prijzen niet omlaag om dat de witte mannen weten dat de Surinamers toch naar “HUIS” gaan,of het nou voor vakantie is of voor altijd,ze gaan.

  Hun hoeven geen onderzoek te doen elke Surinamers weet dat je in Suriname niet gestrest bent en dat je veel medische klachten die je in Europa heb daar niet meer hebt.

  Gekke Surinamers hoeven niet naar Nederland te gaan voor herstel want daar worden ze pas echt gek door alle regels enz stel je voor dat ze ook nog een inburgeringstoets moeten maken.

  Veel witte mannen willen niet eens in de buurt zijn van buitenlanders hoe kunnen die dan herstellen,ze worden alleen maar gekker als ze zoveel Surinamers gaan zien.


  Maak melding

 4. Het lijkt flauw, maar er lopen zat gekken rond in Su.
  De deal is het allezins waard om ook aan onze patienten te denken.
  10 van holland en 2 van Suri.
  What you??????


  Maak melding

 5. het is de nieuwe wet die deze regering heeft gemaakt , WET van maatschappelijke ONDERSTEUNING afgekort wmo, dat houdt in een ieder die overlast bezorgd aan de gemeenschap , of hij een zwerver is , met psychatrische aandoening, of een verslaafde met psychatrische aandoening, wordt gedwongen opgenomen voor behandeling , doordat er zoveel patienten op de lijst geplaatst zijn , en nederland niet allemaal ergens kan opbergen , worden de surinamers er uit gehaald en terug gestuurd naar land van herkomst , vergeet niet dat er miljoenen in dit plan zit , voor een ieder die gaat zit er een oprotpremie bij en suriname kan goed verdienen aan hun eigen gestoorde mensen ,


  Maak melding

 6. Zal Wilders blij mee zijn, om zo makkelijk van een paar Surinamers af te komen.

  Ze moeten elke Surinamers een oprotpremie geven of ze nou gestoord zijn of niet.
  Als Nederland ze niet wilt hebben bied ze dan iets aan waar ze geen nee tegen kunnen zeggen.Wedden dat er veel Surinamers vertrekken,de meesten willen anno 2007 liever terug,en gelijk hebben ze ook.

  Gestoorde Surinamers mogen ze van mij terug sturen naar Suriname,want je kan liever in Suriname gek zijn dan als in Nederland.

  In Nederland wordt je snel in een hoekje geduwd en daar blijf je ook,in Suriname zal er altijd wel mensen zijn die je accepteren zoals je bent,want uiteindelijk heeft niemand gevraagd om gek te worden.Net als de Nederlandse bejaardentehuizen die ouderen worden daar gedumpt en ze zoeken het maar uit.
  In Suriname heb je dat niet.

  In Nederland wordt je opgenomen en je herstelt nooit meer.

  Laat Nederland dus maar een andere oplossing zoeken,laat ze op zoek gaan Spaanse tolken ofzo en blijf die gekken maar daar naar toe sturen.


  Maak melding

 7. Als Nederland soortgelijke projecten wilt opzetten in Marokko, Turkije,Kaapverdie,enz. dan zullen ze met open armen worden ontvangen.Er komt geld, deskundigheid en werkgelegenheid het land in. Veel Surinamers denken er anders over en hebben destructieve gedachten over dit soort initiatieven.Dit is de reden waarom landen als Marokko en Turkije zich vele malen beter ontwikkelen dan Suriname.Honderden Nederlandse bedrijven vestigen zich elk jaar in landen als Turkije en Marokko, terwijl in Suriname eens in de 10 jaar een klein Nederlands bedrijf het daar komt proberen.Arm Suriname met zijn zwakbegaafde bevolking die goede initiatieven telkensweer afwijst.


  Maak melding

 8. Jonass (nr 9),

  Het is niet afwijzen,het is een principe kwestie,die nederlanders vooroordelen te snel en te vaak.Wat ze met Turkije en Marokko doen moeten ze zelf weten ik heb het over Suriname.

  Ieder moment dat ze Suriname in het kwaad licht kunnen zetten doen ze dat en weet je waarom??

  Omdat ze bang zijn dat Suriname zich zodanig ontwikkeld dat ze een betere plek op de wereld gaan krijgen dan Nederland,maar ze snappen niet het is geen wedstrijdje.

  Nederland is veel verder ontwikkeld dan Suriname,dat betekent dat Suriname kan afkijken naar de goede stappen en foute kostbare stappen die Nederland heeft gezet op weg naar zo een welvarend land als dat ze nu zijn en Suriname over de fouten die door Nederland gemaakt zijn langer en beter gaan denken.

  Dat wordt Suriname niet gegund.
  Zij willen de boel in handen en voor het zeggen hebben nu het de betere kant gaat met Suriname en met Nederland ietsjes minder.

  Elke munt heeft een kop en munt kant toch?

  Nederland heeft weer een fout gemaakt dat ze in die EU gebeuren zit,als al die EU landen bijvoorbeeld zeggen dat er alleen maar blauwe auto’s mogen rond rijden in Europa dan moet dat ook in Nederland gebeuren,dus ze zijn in hun eigen land niet meer vrij om te doen en laten wat ze willen,en daarom steken ze in hoofden in NIET Europese landen waar ze hopen op een beetje zeggenschap.

  Als de Spaanse taal geen probleem zou zijn voor die zeg maar zieke mensen dan hadden de naam Suriname nooit in hun mond genomen.

  Waarom denken ze nooit als eerst aan Suriname als ze een plan bedenken.

  Waarom hoor je ze niet over de nodige cruise terminals,zij hebben daar toch ervaring mee,ze hoeven geen geld te geven maar ze kunnen toch aanbieden om erover mee te denken,snap je wat ik bedoel.

  Suriname wordt altijd gepasseerd en alleen als ze geen uitweg of uit eigen belang dan weten ze ons mooi land te vinden.

  Marokko en Turkije moeten zelf weten wat ze doen,en het komt heus niet door Nederland alleen dat die landen voorruit gaan.Die landen investeren in hun eigen land en mensen,ze besteden niet alles uit voor een appel en een ei.

  Nederland willen ze niks van Marokkanen en Turken weten ,ze zijn ze liever kwijt dan rijk anno 2007.
  Buitelanders zijn zogenaamd niet altijd goed genoeg voor een baan in Nederland waarom zijn ze in hun eigen land wel goed genoeg met minder middelen,mindere ervaringen en mindere studie om hetzelfde werk te doen,voor een lagere salaris voor dezelfe werkgevers als in Nederland??

  Ik hoop dat je snapt wat ik bedoel.
  Ik heb niks tegen Nederland en sommigen dingen zouden voor Suriname inderdaad goed zijn voor het land maar Nederland moet eerst nadenken voor ze dingen roepen.
  Laat ze het eerst ervaren lukt het niet dan kunnen ze hun bek opentrekken en niet van te voren,er toch heen gaan en met goede resultaten terug keren naar Nederland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.