Twijfel over zelfmoord Rupert Christopher

35

PARAMARIBO, 16 mrt – De Surinaamse ex-militair en -politicus Rupert Christopher, die gisteren dood werd aangetroffen in zijn woning, zou geen zelfmoord hebben gepleegd. Dat zeggen vrienden van Christopher schrijft het Reformatorisch Dagblad vandaag.

Volgens de officiële verklaring van de politie heeft de 51-jarige vertrouweling en goede vriend van ex-legerleider Desi Bouterse zichzelf opgehangen. Maar die lezing wordt door velen in twijfel getrokken. Vrienden van Christopher geloven niet dat hij zelfmoord heeft gepleegd

Christopher was een van de naaste vrienden van Bouterse en had een weinig benijdenswaardige reputatie. Hij werd verantwoordelijk gehouden voor de moord in 1990 op twee lijfwachten van toenmalig Junglecommandoleider Ronnie Brunswijk, destijds de grote tegenstander van Bouterse, die naar Paramaribo was gelokt voor vredesbesprekingen.

Volgens de krant had Bouterse vrijdagmorgen nog niet op de onverwachte dood van zijn vriend en oud-strijdmakker gereageerd.


35 REACTIES

 1. Lees mijn eerdere posting over dit artikel op Waterkant.net met als kop: Suriname’s ex-ambassadeur Christopher overleden.
  Ik geloof ook niet dat Christopher zelfmoord heeft gepleegd, maar is vermoord en dat de dader(s) het op zelfmoord willen laten lijken.


  Maak melding

 2. In de krant van vandaag heb ik gelezen dat de ex minister haar hele leven niet meer hoeft te werken volgens een deskundige.Voor een leek als ik kan ik het totaal niet begrijpen.Volgens mij gebeuren deze zaken alleen in Suriname.Het volk heeft alle recht te weten wat de privileges van de ministers zijn en een minister kan niet komen uitleggen dat hij niet exact weet welke privileges een gewezen minister allemaal krijgt.Anders geeft je het volk de indruk dat jii als minister niets weet over zaken als privileges laat staan goed te funcioneren voor het volk.Ik vind dat de juiste mensen op de juist posten geplaats moeten worden omdat een minister als het ware een visite kaartje is.


  Maak melding

 3. surinamers houden van sensatie.

  Christopher werd tot voor kort beschouwd als een van de verdachten met betrekking tot de Decembermoorden van 1982, waarbij vijftien tegenstanders van het militaire regime werden geëxecuteerd. Maar vorige maand besloot justitie zijn naam van de lijst te schrappen.

  Dat zegt dat artikel ook, maar dat lekker weglaten.

  verder was er geen sprake van moord op lijfwachten van brunswijk. Twee zwaargewapende lijfwachten(bren) van brunswijk zijn in een vuurgevecht op het kabinet van de de bevelhebber neergeschoten. brunswijk was ook aanwezig.bouterse was ook aanwezig. Als er zo sprake van moord was, dan was brunswijk er vandaag niet meer. Vraag maar aan brunswijk, waarom is hij met rust gelaten. Er was een djugu djugu en den boi ben slow.
  wie gaat een djugu djugu maken met een bren in een kleine ruimte. yu slow. je gaat zo een vuurgevecht verliezen. Men moet ophouden alles wat er tijdens revo gebeurt is te classificeren als moord. De politie knalt een zwaargewapende crimineel neer, en dan heet het geen moord.Maak geen sensatie.


  Maak melding

 4. ook horb zou zich toen aan een hakje en een touwtje hebben opgehangen, chris wist veel over 8 december 1982 , geeft die klick van desie aub amnesty anders zullen er nog meer van dit soort voor vallen plaats vinden en laat die gasten maar over voor onze lieve heer die rekent wel af met ze, denk aan paul bhagwandas zijn laaste uren waren heel erg geloof me maar,chis R.I.P.


  Maak melding

 5. Kabila,

  Als er iemand in Suriname is die zand in het oog van de bevolking laat strooien is dat jouw grote criminele baas wel.

  Nu praat jij over stemmen makerij, het is zoals men in Suriname zegt, jij bent een awarie domrie.

  Christoffel weet te veel en daarom moest hij dood gaan.

  Een ieder die teveel weet over de duistere criminele praktijken van Bouta die zal er aan gaan.
  Er zullen nog meer dubieuse zelf ophanging, vergiftiging plaats vinden.

  Bouta schuwt ook niet om anderen langzaam te laten doodgaan, het is dat hij de president niet kan laten vergiftigen anders was dat reeds lang gebeurd.

  De president is altijd op zijn hoede.

  Bouta’s crimineel verdiende miljoenen gebruikt hij nu om zijn naaste handlangers te laten opruimen.

  Er zullen nog meer geen.


  Maak melding

 6. Ik ben een voorstander van,dat suriname steun
  vraagt uit het buitenland voor assistentie in
  het onderzoeken en evt.oplossen van zulke in-gewikkelde zaken. Denk aan de case”Mr.journal
  Forensisch-onderzoek aanvragen kan geen kwaad.


  Maak melding

 7. Als zjn vrienden nooit een zelfmoord hadden verwacht , is Christopher door “proffecionals” gedood en /of is het politie ondezoek gemanipuleerd.De ex-hoofd militaire inlichtingen dienst staat altijd op scherp met het juiste gereedschap , of het was een “inside job”.

  Als Je een “neef” van de president ben zou je ook wel kunnen genieten van de privileges , zoals te worden geschrapt van de lijst m.b.t. het proces.

  Een Arts hoord te genezen , het hoofd van de veiligheids dienst hoord soms wel te moeten elimineren .Het doden van de “bodygards” van Brunswijk gebeurde daarom dus “in the line of duty”.
  Als Dino niet door Coesie als borg gehouden werd op Moengo, was Brunswijk er toen ook aan gegaan.

  Als Bouterse in het nauw gedreven word , zou het wel heel erg spannend kunnen worden in Suriname. Niet vergeten dat hij goed “gecammoufleerd” ,tog wel de touwtje in handen heeft in een deel van het economisch- en onderwereld leven in suriname.

  Wat wel zeker is , is dat van Mierlo nu op zeer hete koolen zit , onze grote vriend Desi weet helaas een groot geheim van deze oprichter van D66 .Ik hoop voor van Mierlo dat hij niet ALWEER word gechanteerd als toen hij Zorgdrager in het oor moest sissen ervoor te zorgen dat Bouterse een aantal jaren terug niet werd opgepakt in Brasilië.


  Maak melding

 8. Iedereen praat over de 8 december moorden men is de binnenlandse moorden vergeten met de zogenaamde amnesty tijdens t binnenlandse oorlog mocht ie beslissen of je in leven mag blijven k heb t over t brokopondo gebied waar tot heden negen familie leden van mij tot heden spoorloos zijn verdwenen ps wat je zaait zal je oogsten Chris wat zal je laatste woorden zijn dit is t begin van de revo elite


  Maak melding

 9. ik blijf bij mijn mening dat 80%,van de surinamers haatdragend zijn , hoe je zelf als mens in elkaar zit , zo uit je, je ook , de reactie’s van vele op deze site, zegt al genoeg ,


  Maak melding

 10. ik moet eerlijk bekennen dat ik nog met bouterse nog met chris medelijding heb kling hard maar ik kan niet anders bomarly zij die grote vis probeert de kleine vis te eten , nou hij was een grote vis nu moet hij uit de weg worden geruimt omdat hij teveel weet , kunnen jullie je herinneren dat een lijfwacht van bouterse zelfmoort zou hebben gepleegt. ik zeg een ding en onthouw goed wat nu ga zeggen dit is het begin maar deze man bouterse zal alles maar ook alles doen om niet in de gevangenis te belanden maar ik vrees dat te laat is , in het surinaams zeggen we wang dee fu tjongejong nanga wang dee fu sabakoe ,en aan de aanhang van deze medogenlose moordenaar wil ik zeggen ga jou wonden likken en ga verder want suriname zal ook verder gaan zonder bouterse ,


  Maak melding

 11. Het is al begonnen een ieder die teveel weet over de moorden van de jaren 82 wordt geëlimineerd, straks heb je geen getuigen meer over die kan worden opgeroepen als de rechtzaak van bouta binnenkort voorgaat. Stille getuigen.Verder geen commentaar.

  Alias Loeger.


  Maak melding

 12. Du,ik denk dat je heel prematuur bent.Wacht het rapport van de schouwarts,de aanhouding c.q. arrestatie van de oud legerleider eerst af.We zullen dan misschien beter kunnen beoordelen “soema na a tjong tjong en soema na a sabakoe”.Don’t say hello,before you jump over the gutter!


  Maak melding

 13. De mens wikt, maar God beschikt.

  Alles wat zich hier op dit aardkloot voltrekt is Gadowroko. De mens is een te gering wezen om daar invloed op te kunnen uitoefenen.
  Alee verwensingen ten spijt. Vandaag ik, morgen gij. Zo werkt dat.

  What goes up, must come down.


  Maak melding

 14. christofer wist teveel, maar niet over Bouterse. Insiders weten dat het Bouta’s rechterhand was.

  Christopher wist teveel over mensen van het FRONT. Hij had belastende info die het proces van 8 december in de war kon schoppen!


  Maak melding

 15. Heeft iemand eraan gedacht dat Christopper de onschuld van Bouta ook wel eens zou kunnen bewijzen? en daarom door de sherff en consorten is uitgeschakeld.


  Maak melding

 16. Gado De Wi Fesi-mang.
  God op de eerste plaats. Hij zal ook oordelen.Vrienden hebben we lief en zelfs vijanden moeten we ook lief hebben. Liefde overwint alles zelfs de dood. God houdt van ons allen en Wil niet dat wij verloren gaan,daarom zond Hij Zijn Enige Zoon Jezus Christus als Verlosser en Redder.
  Gado Bless you all.
  Soso Lobi
  Mac2


  Maak melding

 17. Tja, onderschat die oude gasten niet, kijk naar Mugabe.Bokassa.Idi.Amin.Kabilla, het is allemaal ook niet zo ckosher en toch deden de westerselanden en doen die westerse landen nog zaken mee, verwarrend misschien, maar de buitenlandse politiek die kiest nu om met jouw zaken te doen en als je niet teveel aan hun wil geven dan gaat jouw regering eraan.
  So simpel is dat al moet je na derigjaar dood om te zwijgen, als de handel maar door gaat, de ene gaat natuurlijk dood, de ander heeft geen keus omdat de circel door moet gaan in lands belang.
  Dictatuur of Democratie het is hoe je het bekijkt.
  Nu anno 2007 is het inderdaad zo dat als de NDP zou winnen, dat Venetiaan inderdaad de gevangenis in gaat en Santokhi ook.
  Sterker nog, de nederlandse ambassade voor tien jaar sluiten, de betrekkingen politiek bevriezen,SLM kkrijgt gewoon eigen vliegtuigen waardoor de prijf wordt gehalveerd en dat wil de nederlandse politiek niet, geef de know how om zelf olie te boren, wie dat voor elkaar krijgt heeft macht, wie niet kan liever mee doen en anders ben je een moordenaar en je vrienden ook die eerst revolutionairen waren maar ons gezicht hebben gezien en hoe wij tegen welvaard aankijken.
  Groter dan jullie wij investeren zelf in clusterbommen en doen dat met jullie pensioen centen, dus monddicht in nederland en zo heb je weer dat Suriname dan een ondergeschikt belang is, je doet nu mee en stilk al welke handel het is, nu ben je veilig tot wij van je af willen.
  Wat is het moraal van dit bewust geschreven verhaal, wie durft dit te analiseren.

  Geluk in de toekomst ik vertrek deze week naar Suriname, kijken wat er komen gaat en niet alleen de krant lezen.Stre def stre


  Maak melding

 18. Bulls eye zouden de Amerikanen zeggen nr 27, eindelijk iemand die het snapt.

  Christopher wist veeeeeeel, hij was de hoogst gekwalificeerde militair. Hoofd van de inlichtingendienst, ex ambassadeur, ex minister. En toch liet Front hem links liggen, waarom denk JIJ???


  Maak melding

 19. Alweer een die met de echte waarheid het graf in gaat. Zullen we ooit achter de echte, niet door ons zelf bedachte waarheid komen?
  Niemand weet wat er die nacht is gebeurt behalve de in het fort aanwezige personen. Alle anderen, voor en tegenstanders, hebben het van horen zeggen en maken hun eigen verhaal zoals het hun uitkomt.
  Speak the truth en speak it ever!!!!


  Maak melding

 20. Hoe denken jullie dat de familie leden
  van de december moorden zich voelen?
  het is best mogelijk dat bouterse
  al de mannen die tegen hem zijn vermoordt.
  Hij is de grootste moordenaar ter wereld.
  Het recht moet zegen vieren, En bouterse moet levens lang krijgen of zelf opgehangen worden.


  Maak melding

 21. alle roddels ten spijt, christopher is reeds gecremeerd ,justitie heeft niet van een misdrijf gesproken, of tot nog toe niet. ook over andere zelfmoorden hoor je trouwens niks meer, net als die van de direkteur van de vp.nooit meer iets gehoord. in ieder geval de roddels zijn niet waar. het was gewoon zelfmoord.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.