Indonesische zakenlui geïnteresseerd in Suriname

8

PARAMARIBO/WEST-SUMATRA, 15 mrt – Indonesische zakenlui zijn zeer geïnteresseerd in Suriname. Dit zegt Suriname’s ambassadeur in Indonesië, Angelique del Castilho. Er worden zoveel mogelijk data opgevraagd om dan te bepalen of investeren de moeite waard is. Tijdens een presentatie in West-Sumatra is de mate van belangstelling pas goed gebleken.

De presentatie voor onder meer zakenlui en academici heeft effect gesorteerd. “De mensen waren zeer enthousiast over de potentie die we hebben. Alle tientallen cd’s, dvd’s en andere documentatie die ik over Suriname had meegenomen, waren binnen een mum van tijd weg. Ik ga nu inspelen hierop en zal de mensen in contact brengen met ons bedrijfsleven”, zegt del Castilho tegenover de Ware Tijd.

Samen met Argentinië, Panama en Ecuador wordt deelgenomen aan een seminar over economische mogelijkheden in de Amerika’s en het Caribisch gebied. De presentatie is onderdeel geweest van het seminar. Later dit jaar worden andere provincies aangedaan. “We moeten daadwerkelijk inhoud gaan geven aan die ontwikkelingsdiplomatie, en het loopt hier al”, aldus Del Castilho.


8 REACTIES

 1. Alsjeblieft niet. Bij het varen op de Suriname rivier zijn de ruines nog duidelijk waarneembaar, die de Moesa groep ons heeft nagelaten. Laten die mensen hun fantasie aanwenden om het geteisterde Indonesie weer op te bouwen.


  Maak melding

 2. En de zakenlui van India! Afghanistan kreeg van India 5 vliegtuigen gratis. Suriname moest een oude vliegtuig kopen. Met dat zelfde geld zou Suriname 3 keer meer voor krijgen in India. Ja, daar maar groot doen en in andere landen bedelen.


  Maak melding

 3. Afgezien van het feit dat mevr. del Castilho dmv een politieke benoeming op haar huidige standplaats zit en dus nul komma nul diplomatieke ervaring bezit, moet ik toegeven dat zij een aardige start heeft gemaakt. Want daarom gaat het toch: investeringen aantrekken voor Suriname en niet alleen acte de presence geven op party”s en recepties. Ik hoop dat bona fide investeerders belangstelling hebben voor Suriname en geen avonturiers, milieuvernietigers en geldwolven a la de Moesa groep zoals inzender no.1 reeds heeft aangehaald.


  Maak melding

 4. Laten we als echte Suri’s tenminste proberen om deze jonge Surinaamse Ambassadrice te ondersteunen. Meer vraag ik niet En indien je toch niets postief te melden heb. Hou in dit geval dan je mond. PLEASE


  Maak melding

 5. De Chinezen……
  De Indonesiers…….
  De Nederlanders…….
  De Canadezen……..
  De Amerikanen………
  Hit and run……..
  Watch out.
  Don”t sell the pussy!


  Maak melding

 6. zodat indonesische bedrijven nog meer bossen komen leegkappen in suriname ze hebben zelf bijna nix meer over HOU DE AZIATEN OP AFSTAND!! FOEFOEROE


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.