maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieData-uitwisseling Suriname, Aruba en Antillen

Data-uitwisseling Suriname, Aruba en Antillen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/ORANJESTAD,15 mrt – De justitiële autoriteiten van Suriname, Aruba en de Antillen gaan informatie uitwisselen bij de aanpak van grensoverschrijdende criminaliteit. Di zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Ook zal nauw samengewerkt worden bij de bestrijding van financiële criminaliteit.

Suriname zal ook worden bijgestaan bij de aanpassing en modernisering van zowel civiele als strafrechtelijke wetgeving. “Surinaamse deskundigen zullen periodiek bijgestaan worden door professor de Boer die op de Antillen zit”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Hij neemt op Aruba deel aan het derde tripartiet overleg tussen de ministers van Justitie.

Aruba en Curaçao stellen ook expertise beschikbaar bij het opzetten van een controle-instituut voor het casinowezen. Gestreefd wordt naar een gemeenschappelijk politieopleidingssysteem via bundeling van de gezamenlijke deskundigheid. De bedoeling is bij het volgende overleg de ministers van Justitie van Nederland, Colombia en Venezuela te betrekken, vanwege de focus op drugsbestrijding.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES