Overheid Suriname is katalysator ontwikkeling

0

PARAMARIBO, 13 mrt – De overheid ziet zich meer als katalysator van economische ontwikkeling dan trekker. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. Er worden zoveel mogelijk faciliteiten gerealiseerd voor een gunstig economisch klimaat. De ontwikkeling zelf wordt liever overgelaten aan het bedrijfsleven.

Ondernemers zullen genoeg aan de dag moeten leggen om het te maken. Een goed voorbeeld is de benadering van de cementschaarste vorig jaar. Er is toen balans gehouden tussen bescherming van de eigen productie en het stimuleren van import. “Bij het aanvragen van ontheffing van verplichte import uit de Caricom hebben wij ervoor gezorgd dat de markt niet werd overspoeld”, zegt Marica.

De ontheffing was nodig omdat vanuit de Caricom niet genoeg aangevoerd kon worden. Aan de andere kant moest voorkomen worden dat Suriname’s enige cementproducent, Vensur, ten onder ging. Dus werd de import beperkt. De bescherming gaat niet zover dat ook invoerrechten worden geheven. Per slot van rekening moet de prijs betaalbaar blijven. “Ik hoop niet dat bij verlaging van de prijs Vensur in problemen raakt”, aldus Marica.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.