Surinaams Arbeidsadviescollege pakt de draad op

0

PARAMARIBO, 13 mrt – Het Arbeidsadviescollege gaat een frisse herstart maken. Dit zegt de kersverse voorzitter Frits Frijmersum. Na een periode van stilstand zullen de sociale partners weer voorzien worden van adviezen over arbeidsaangelegenheden. Aanpassingen die al lang doorgevoerd moesten worden, zullen met meer vaart worden voorbereid.

Belangrijker is dat het tripartiet benaderen een nieuwe kans krijgt, ook als het op andere niveaus al aan de gang is. Van het college mogen dan ook weloverwogen adviezen worden verwacht met een gelijke inbreng als basis. “Ik denk niet dat het iets wordt van strijd leveren, het is goed als we via tripartiet overleg trachten te komen tot ontwikkeling”, zegt Frits Frijmersum.

Volgens minister Joyce Amarello-Williams van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu moeten er bergen werk worden verzet. Ze verwacht op de kortste termijn advies over onder meer wetsvoorstellen. Enkele waren reeds behandeld maar er moet nu nagegaan worden of het advies nog relevant is. Frijmersum ziet als prioriteit de voorbereiding van een wettelijke regeling voor zwangerschapsverlof.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.