dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse advocaat: excuus Bouterse uit angst

Surinaamse advocaat: excuus Bouterse uit angst

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 13 mrt – “Gewoon uit angst over wat met hem zal gebeuren als hij veroordeeld wordt komt hij met deze dingen. Die man verkeert in een grote onzekerheid over wat de toekomst hem zal opbrengen.” Dit zegt mr. Freddy Kruisland, advocaat van nabestaanden van de slachtoffers van 8 december 1982. De excuses van Desi Bouterse moeten in perspectief geplaatst worden.

De druk van het strafproces is merkbaar. Aan de nabestaanden zijn de excuses verloren. Ook als ze zouden willen, soelaas valt niet te bieden. “Het zijn ambtshalve vervolgbare delicten en geen enkel excuus kan deze zaak nu tegenhouden. Ook het Openbaar Ministerie kan dat niet als de nabestaanden dat zouden willen. Integendeel, ze verwerpen de excuses”, zegt Kruisland tegenover de Ware Tijd.

Ook de politieke verantwoordelijkheid waar Bouterse zich toe zegt te beperken als het de moorden betreft, raakt kant noch wal. Het is alles behalve een excuus en dat zal te merken zijn ook. “Bouterse was toen bevelhebber en deze functie is geen politieke functie. Bovendien hoe kan je praten over politieke verantwoordelijkheid bij een moord”, aldus Kruisland.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

37 REACTIES
 1. Ik denk niet dat meneer Bouterse vrees heeft Hij weet precies wat hem te wachten staat. De vraag is alleen als het naar tevredenheid zal zijn van kesi kesi hede Kruisland die onlangs nog zijn broer ondersteunde tijdens een handgemeen met een dame bij een aanrijding Ruim eerst je eigen rotzooi op alvorens je je bemoeit met anderen


  Maak melding
 2. Mr. Kruisland moet zich onthouden van zulke uitspraken. Hij is tenslotte 1 jurist. Notabene van de nabestaanden die hij vertegenwoordigd.

  Dan is nu met zulke uitspraken zijn rancuneuze houding vastgelegd en vastgepind.
  Rascistisch , misschien wel, omdat Bouta uit kringen van Inheemsen komt, opmerkelijk uit kringen van de Indiaanse ras.

  Wat men ook zegt of beweerd in deze materie, door je verbaal maak je bekend wat je gedachten en gevoelens zijn. Laat mij zeggen dat de nabestaanden zich nu gevolgend in het openbaar moeten excuseren. Omdat zij imperialisten waren ???

  RIjker kon men in die tijd toen niet zijn. Waarom zij plannen gingen beramen om Bouta van zijn Legerleidingsstoel omver te werpen kan niet meer achterhaald worden. Sosso sarie met de nabestaanden. En dan nu met modder gooien naar de toenmalige Legerleider….Tjah …..

  Gewoon excuses aanbieden aan al die millitairen die gepinaard hebben alvorens de macht te grijpen. Wijlen Mr. Henck Aron is niet meer, anders zou ik ook hem verzoeken zijn excuses aan te bieden omdat hij de President was, die de deviezen naar het buitenland liet verdwijnen door alsmaar te importeren.

  En het eigen volk maar pinaren. Ba soekkoe ba vinnie ba tjarie , geldt niet voor Bouta, vind ik . Ik vind dat hij goed gehandeld heeft als verantwoordelijke soldaat, die toen 1e Staatsman was. De opperbevelhebber.
  Met vr. groeten,…………..


  Maak melding
 3. Is Kruisland dan toch bang, want anders reageer je niet.
  Dat is wat ik juist niet begrijp, laat hem anders gewoon praten en kom met bewijzen voor de rechtbank maar het lijkt steeds meer op een poppenkast.


  Maak melding
 4. Geen elke justitiële apparaat gaat Mr Bouterse kunnen arresteren en opsluiten, letwel als dat toch gebuurt denk ik dat er een burgeroorlog zal uitbreken. Vergis je niet Mr Bouterse heeft ergens in het land een geheime wapenarsenaal en heeft het overgrote deel van het volk achter zich. Je moet na gaan dat in de jaren tachtig heel wat wapens waren gekocht door Mr Bouters, waar zijn die gebleven.

  Alias Loeger.


  Maak melding
 5. de tijd van bouterse is voorbij hij ziet de bui al hangen en de aanhang die hier allerlij drog redennen opvoeren om het goet te praten vind echt stom en mensen die het gebeuren van kruisland met deze trieste de meest zwarte bladzijde van de afgelopen 50 jaren in surinama nog willen verdedigen laat jou nakijken hij stooit zand in jullie ogen opo joe ai , en nog abaisa erbij halen .


  Maak melding
 6. Henky,Kabila en jullie zwaar criminele moordenaar jullie hebben niet het alleen recht van praten.

  Jullie criminele moordenaar mag alleen praten en anderen mogen geen weerwoord geven,die tijd is allang voorbij. Daarom kan het proces nu plaats vinden.

  Hij moet de kogel krijgen, ga maar na hoeveel moorden hij op zijn geweten heeft niet slechts de 15 van 8 dec. 1982.


  Maak melding
 7. Recht voor een recht voor allen ! Niemand staat in een rechtstaat boven de Wet ! Ga je stelen dan moet je worden bestraft ! Ga je moorden dan moet je ook worden gestraft !


  Maak melding
 8. Na deze zullen we ons opmaken voor nog 1 megha zaak, namelijk de berechting van de moordenaars van 89 militairen en 400 burgers.

  Denk maar niet dat die zaak onbesproken zal blijven.


  Maak melding
 9. Degene die denkt dat bouta zijn straf zal ontlopen of dat er na zijn arrestatie, veroordeling en opsluiting burgeroorlog gaat uitbreken is een beetje ziek. Als surinaamse politieke bestuurders niet schromen om het buitenland (lees nederland)hulp te vragen om een politiebureautje op te knappen, zullen ze ook niet schromen om opnieuw hulp te vragen aan het buitenland bij een ka van bouta.
  Sterker nog, ik denk dat zeker 3 landen staan te popelen dat hij in de fout gaat zodat ze radicaal met hem zullen afrekenen. En zijn aanhangers, tja, ach wat zullen we zeggen over deze domoren. Als je de kop van een slang afhakt dan kronkelt hij wel wat na maar dan is het ook gebeurd. En deze aanhangers zullen zich zeker bij een andere politieke partij melden. Surinamers stemmen op de partij waar zij persoonlijk voordeel kunnen halen en niet op een partijprogramma.
  Voor bouta zullen ze op ampies broadcast draaien; ‘it’s all over now’


  Maak melding
 10. Hetis gek voor woorden dat er mensen zijn die reageren door anderen uit te schelden omdat ze een eigen mening hebben.
  Laten wij met z,n allen hopen dat de soep noet zo heet wordt gegeten want het zijn dan de mensen die nu langs de lijn staan die langs de lijn zullen blijven.
  En ik, ik ben vover twee weken in Suriname, en ik niet alleen, druppelgewijs is de echte achterban op het juiste moment aanwezig, ja aanwezigggggggggggggggggggggggggg!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 11. Ik crimineel nee hoor, maar wel een patriot in hart en nieren en ook militair in hart en nieren.
  Even voor de duidelijkheid, alleen een militair weet hoe het voelt als hij zijn land moet verdedigen en toch veroordeeld kan worden.


  Maak melding
 12. Het zal er om gaan spannen bij en na de arrestatie van D.D.B .Is dit de enige oplossing?Moeten we weer ondergedompeld worden in rouw?Alle tegenstanders van “Baas” ,die o.a.hun mond al die jaren op een ontactische manier,voorbij hebben gepraat zijn het “haasje” en zijn reeds in kaart gebracht,stel ik me zo voor;ze moeten er zorg voor dragen,gedurende het uur “U” en heel lang erna onder te duiken.Ja,misschien in het buitenland (Nederland bijv.) asiel aanvragen.Als we mr.Spong mogen geloven heeft hij al voorzorgsmaatregelen genomen.(ramen zijn voorzien van kogelvrijglas en zelf draagt hij een kogelvrijvest).Wat een toestand.We benne benieuwd!


  Maak melding
 13. wat een belediging van ons slimme Surinamers,
  Het lijkt net alsof we met een sekte te maken hebben die elkaar niet geleerd hebben te respecteren.
  waarom maken jullie druk om voor het verschijnen van bouterse bij de rechtbank.
  Laat hem daar alles vertellen.
  Zo stonden Rambocus en de anderen ook voor het gerecht.
  Toen zijn ze samen met hun advocaten en de journalisten en radoistations en vakbonden die hen steunden afgeslacht als een hond.
  Zij hebben toen geen eerleijke proces gekregen.
  Nu krijgt Bouterse een eerlijke proces en het is nog niet goed.
  Denken jullie dat het surinaamse volk nog steeds zo dom is.
  als je op straat iemand zakrold, beland je voor een maand in de gevangenis.
  Als je iemand bedreigd wordt je opgesloten als een kleine man.
  Kijk maar in de cellen wat die jongens gepleegd hebben die vastzitten.
  piepkleine delicten.
  En voor zoiets groots en misdadig wil meneertje thuis blijven en niet komen opdagen.
  Ik zei al eerder.
  De hemel en de hel is hier op aarde.
  Jo kis you paiman let djaso.
  Niemand is groter dan god.

  A.u.b. Surinamers.
  Heb ten minste respect voor de 15 slachtoffers van toen en en de nabestaanden.
  Ik zou blij zijn als Derby nog in leven was.

  Gods molen maalt langzaam.

  Waar het verstand van de mens eindigd. Daar begint god te praten.

  Barca


  Maak melding
 14. Het zal dan een behoorlijke afgang zijn voor suri als zij een persoon niet kunnen arresteren en opsluiten en dat zij assistentie inroepen van buitenlandse agenten om de klus te klaren. En als justitie in suri ballen heeft klaren zij de klus zelf. Als alle feiten en omstandigheden en een redelijke vermoedde van schuld aanwezig zijn, waarom heeft men dan zolang gewacht om tot voorgeleiding / vervolging over tegaan. En een politiebureautje opknappen is wat anders dan een volksopstand tot orde te roepen, dus ik denk dat die ka van bouta zich weer zal herhalen ja. Wat jammer is dat het arme bevolking zo een wantoestand weer moet meemaken.

  Alias Loeger.


  Maak melding
 15. Prima hoor om tegen die meneer Kruisland tekeer te gaan, maar dat is natuurlijk niet waar het om gaat. Feit is dat meneer Bouterse het na bijna 25 jaar benauwd begint te krijgen en nu zelfs excuses aanbiedt aan de nabestaande van diegenen die hij op een brute wijze heeft laten vermoorden. Met zijn bekende demagogische praat probeert hij zijn aanhangers hierin mee te sleuren en te zien aan de reacties op dit forum, lukt hem dat ook nog.
  Maar excuses zijn zinloos in het vooruitzicht van het strafproces dat hem wacht. Als Bouterse echt een kerel zou zijn, zou hij met opgeheven hoofd de rechtzaal binnengaan om zich tegen de aanklachten te verweren, maar u weet het, zo zit Bouta nu eenmaal niet in elkaar. Wel 25 onschuldigen laten vermoorden, maar hiervoor niet de consequenties durven te aanvaarden.


  Maak melding
 16. Laat die man met rust,iedereen heeft hem 25 jaar lang met rust gelaten als ze hem echt wilden hebben hadden ze hem allang kunnen pakken.Bouterse heeft geen vrees,die man is cool,je heb pas vrees als je iets te verbergen hebt,hij zegt toch zelf laat die proces maar komen,als hij de dader was die allang weg van Suriname,maar hij is vrij en blij.

  Andere landen dreigen met arrestatie’s als hij het land uit gaat,waarom??Zij hebben niks met die man te maken,laat ze hun eigen problemen oplossen.

  Door bemoeienis van andere landen die er helemaal niks mee te maken hebben wordt er over en weer geouwehoerd,en wat doen die landen,lachen,lachen en nog eens lachen.

  Die mensen zijn dood,die krijg je toch niet meer terug of Bouterse de cel ingaat of niet,of Bouterse het gedaan heeft of niet.

  Waarom hebben de nabestaande hem zo lang laten lopen??

  Wat hebben zij nog aan een gevangenisstraf van een verdachte van wie het niet zeker is of hij het wel gedaan heeft.

  Als ik een nabestaande zou zijn zou ik willen weten wat er is gebeurd,dus de reden waarom,van waar ze gehaald werden,wie erbij waren,wat hun laatste woorden waren,wat voor spullen ze bij zich hadden enz,enz.

  Dat zou ik belangerijk vinden.
  Maar ja ik ben geen nabestaande en dan is het makkelijk praten.

  Laat Bouterse zijn verhaal doen,en IK geloof niet dat hij als hij medeplichtig zou zijn de enige was daar.


  Maak melding
 17. Ja barca je hebt gelijk Gods molen maalt langzaam maar zeker komt er ook een tijd dat jul rediemoesoes en nederland gaan boeten en terecht voor het gerecht zult staan wat jul onze voorouders heben aan gedaan


  Maak melding
 18. HENKY je hebt groot gelijk.
  WANNEER gaan we het eens afleren we moeten gewoon eerlijk zijn in die periode zag boeterse hoe SURINAME de afgrond in ging vandaar hij het besluit had genomen om een staatsgreep te plegen en nu biedt hij zijn excuses aan dan vind ik dat er niets mis mee is en kijk akls bouterse aan de macht was gebleven was SURINAME een paradijs vandaag en geen boefjes land BOUTA HOOP HET ALLERBESTE VOOR JOU


  Maak melding
 19. Ik denk dat al die zgn.Surinamers die de arrestatie van Bouterse wensen,makkelijk praten hebben.Ze zitten vaak in Nederland lekker gemakkelijk in hun luie stoel op hun met CV verwarmd kamertje,voorzien van TV onder het genot van een lekker pilsje,warm kopje koffie,chocolademelk o.i.d hun oordeel over deze overigens zeer penibele kwestie te vellen.Ze zijn verzekerd van hun maandelijkse uitkering of – salaris en “stoken” maar dat het je lieve lust is.De arme Surinamers daarentegen die met het eigenlijke probleem in eigen land zitten,moeten dus wijzer zijn en beseffen dat aanhouding c.q. arrestatie van D.D.B. niet de enige oplossing is.
  De man is leider van de grootste politieke partij (dus heeft een grote aanhang op alle ‘slandskantoren),de man is nog zeer zwaar bewapend (de wapens zijn op verschillende geheime lokaties verborgen) de man heeft een lange arm en een enorme criminele achterban die zoals we zelf weten nergens,voor niets en voor niemand terug deinst (zie rol van Nederlandse ambassade jaren 80,onopgeloste moorden te Rijswijk,aankomst en afzondering Schiphol,vrijlating na arrestatie in Brazilië na bemoeienis van toenmalige Nederlandse min.v.BuZa van Mierlo,kwestie min.v.just. Sorgdrager t.o. super PG D.van Leeuwen!De laatste heeft de ontstane clash met ontslag moeten bekopen).Mensen in Suriname,bedenk dat de catastrofale consequenties die zo’n precaire operatie met zich mee kan brengen,Suriname 30 jaren terug zullen “schieten” dus zoek naar andere oplossingen die eerder bij de rationele en minder bij de emotionele Surinamer van deze tijd passen en derhalve de republiek Suriname minimaal of geen schade zullen kunnen berokkenen.Eer de rook en kruitdampen zijn opgestegen zijn we weer 30 jaar verder.Wij en onze ouders hebben genoeg geleden.


  Maak melding
 20. Moet je deze excuses serieus nemen. Je nodigt een paar kinderen uit (Tenminste als ik die beelden goed gezien heb, zogaanmd een meeting) om dan tegen de wereld te zeggen: ik bied mijn excuses aan. Misplaatst. Mr. B. Sorry recht voor één recht voor allen. Na het proces van 8 december komt mooiwanna nog even bij kijken.
  Ik wil je nog even je geheugen opfrissen: In de memreboekoe kazerne heb je in 1989 bekend dat je zelf de opdracht tot de moord van Mooiwanna heb gegeven. Ja het begint heel erg benauwd te worden. Ik zou niet in jou schoenen willen staan. Maar goed. Je hebt al die tijd leugens vertelt, Suriname naar de afgrond gebracht, dus dit is je verdiende loon. Jammer dat je een paar onschuldige kinderen uitnodigt om naar die leugens van je te luisteren.
  Sranang sa wienie…


  Maak melding
 21. Dus beste Franco,
  Dus de wereld moet werkeloos en kritiekloos toezien hoe heerschap bouterse suriname gijzelt. Wees maar blij dat de “zgn surinamers in nederland” de vinger aan de pols houden. Van de mensen in suriname zal suriname het niet moeten hebben want die zijn immers toch GEGIJZELD!!!!!. De geschiedenis leert dat indien een land zichzelf niet van binnenuit kan bevrijden van een last, de bevrijding altijd van buiten komt. En wie van wie verwacht je om dat te doen? De inwoners van Africa, Java, China, India? En je gaat gemakshalve aan één ding voorbij en dat is dat deze heerschap heel veel leed heeft veroorzaakt jegens mensen die gevlucht zijn naar nederland. Dus lekker warmpjes erbij zitten met de gemakken die je opnoemt is er niet bij hoor zolang deze paljas suriname nog als zijn persoonlijke eigendom beschouwd


  Maak melding
 22. ik durf te wedden bouta gaat niet de bak in
  t is gewoon spelletje spelen met de surinaamse bevolking al de regeringsleiders hebben een fobie voor Bouterse, omdat men weet over zijn volgelingen laten we proberen als surinamers om oplossing te vinden in deze in plaats van escaleren ps Wat in Zuid Afrika de apartheid regime teweeg heeft gebracht is t erger dan Suriname


  Maak melding
 23. Franco,
  Je bent bent gewoon een lul.
  Je schrijft zelf wat die man gedaan heeft.
  Probeer jij zelf een kleinigheidje te doen,
  zal ik je helpen: ga in een winkel een broek stelen.
  Wedden, je als een achterbakse kwal wordt voor een maand opgelsoten. achter de tralies.
  En dan schreeuw je als een gek.

  Ik herhaal jou eigen woorden nog een keer.

  de man is nog zeer zwaar bewapend (de wapens zijn op verschillende geheime lokaties verborgen) de man heeft een lange arm en een enorme criminele achterban die zoals we zelf weten nergens,voor niets en voor niemand terug deinst (zie rol van Nederlandse ambassade jaren 80,onopgeloste moorden te Rijswijk,aankomst en afzondering Schiphol,vrijlating na arrestatie in Brazilië na bemoeienis.
  Je heb alleen weggelaten dat hij in brazilie zijn eigen vriend samen met sauma heeft afgemaakt en met )
  Je moet aangifte gaan doen wat je heb genoteerd.
  We leven in een democratische staat.
  En als jij nog trauma heb van jou verleden als doodseskader moet je je laten behandelen.
  Want er zijn nu andere surinamers en een andere suriname.
  Die periode is al lang voorbij.
  Je moet oppassen met je uitspraken.

  barca.


  Maak melding
 24. Beste Prik,Het hangt er van af wat je prefereert.Oorlog of vrede?Als jij “de vinger aan de pols van de patiënt wil houden” moet je bij de patiënt aanwezig zijn.Dan voel je het aan den lijve.(Afstandbedieningen zijn alleen van toepassing op electronische apparatuur).Brunswijk is geamnestieerd en we weten wat dit lid van de volksvertegenwoordiging allemaal op zijn kerfstok heeft.Waarom de ene kemphaan wel en de andere niet amnestiëeren?Is dat niet een beetje selectief?Dit moet men maar hard zien te maken bij de achterban van de grootste politieke partij.Dit is toch vragen om problemen?En vergis je niet;het buitenland heeft zich dan en slechts dan ingelaten met binnenlandse aangelegenheden en troebelingen als hun economische belangen op het spel stonden.Herken je deze namen nog?Mao Dse Dhong(China),generaal Pinochet(Chili),kolonel Franco(Spanje),generaal Soeharto(Indonesië),kolonel Khaddafie(Lybië),pres.Botha(Zd-Afrika),pres.Duvalier alias Papa Doc(Haïtie),generaal Evren(Turkije),Ayathola Khomeiny(Iran),generaal Mobutu(Zaïre),generaal Musharraf(Pakistan),Fidel Castro(Cuba),Kim Jong-Ill(Noord-Korea)?En ga zo maar door.Het is van binnenuit niet gelukt ze aftezetten(of ze regeren nog of ze zijn op hoge leeftijd wegens ziekte of een natuurlijke dood gestorven);hen is geen haar gekrenkt tijdens en na hun bewind.


  Maak melding
 25. Barca gaan we ons nu misdragen,ga je nu naar het niveau nul of wil je op een beschaafde manier discussiëren?Integendeel,moet jíj op jouw uitspraken letten.Jij stelt dat de heer Bouterse samen met Sauma zijn eigen vriend heeft afgemaakt.Ik heb vele boeken over de troebele jaren gelezen maar dit weet jij; het staat nergens maar je zegt het met zekerheid.Als jij beweert dat ik in een doodseskader heb gezeten ben jij ook de enige die dat weet dus je moet maar getuigen.Nog één zo’n opmerking over mij en ik klaag je aan.Lees je de kranten wel?Hetgeen ik nu vertel kon je toch ook op de radio horen en op de TV zien,het komt niet van mij?Of heb je er geen?Ga dan naar je buurman.Van Pinochet zijn er 3000 studenten verdwenen,lees je het goed ja,3000 ja!De Engelsen en de Amerikanen hebben hem tot zijn dood gesteund of ….. eh wist je dat niet?
  En toch hebben de Chilenen gekozen voor wat goed is voor Chili,hun vaderland.Ze hadden genoeg geleden.En ze zagen het grote gevaar bij een eventuele arrestatie van de oud legerleider.Dat was suïcidaal.Ik merk wel dat je oorlog wil,maar ik denk dat het Surinaamse volk en zij die er familie hebben wijzer zijn dan jij.


  Maak melding
 26. Franco,
  Zou jij de nabestaanden recht in hun ogen kunnen kijken en hen vertellen: Mensen sorry, die man heeft jullie echtgenoten, broer en/of vaders vermoord, maar laten wij het laten zoals het is. Franco, kan jij mij zeggen waar Tolud(één van de 16) is. Om niet te hebben over Inspekteur Gooding en Swedo.


  Maak melding
 27. KWAKOE en de rest jullie hebben gelijk, maar om het volk ellende te besparen zou ik de surinaamse regering vragen om bouterse AMNESTIE TE verlenen,want straks krijgen we mischien een burger oorlog en word PARAMARIBO helemaal plat gebrand wat hebben we daaraan(niets) dus mensen in het belang van SURINAME verleen BOUTERSE amnestie dan gewoon verbieden dat deze man nog in het parlement komt SURINAME wil geen rellen meer we moeten gewoon in harmonie leven.De staat kan hem laten berechten maar als dat niet lukt ,wat wel zal lukken .Dan zeg boontje komt om zijn loontje dus geef AMNESTIE verder wil ik zeggen gods molen maalt langzaam maar zeker.Dus bouterse hang niet de grote held uit en ga gewoon naar de zitting en laat het geen ellende worden voor het SURINAAMS VOLK


  Maak melding
 28. Beste Kwakoe dat zou ik kunnen.Mandela heeft het ook geaccepteerd en is daarom voor mij en vele anderen “EEN DER GROOTSTEN DER AARDE”!Waarom zou ik dan als kleine geest dat voorbeeld niet volgen?
  Voorlopig weten we allen waar en hoe het zal beginnen,maar hoe het zal eindigen …………. ?Weet jij dat?Dus tel je winst Kwakoe,kom nou!
  P.S.Even als jij weet ik waar Gooding en Sweedo zijn,maar waar Tolud is moet je mij niet vragen.Weet jij dat?Was je er bij?Correspondeer je met hem?
  Ik weet ook waar de 3000 Chileense studenten zijn.Jij nu ook denk ik.Een verstandig mens heeft een half woord nodig,ik hoop van ganser harte dat dat ook van toepassing op jou is.


  Maak melding
 29. Franco,
  ALs ik A vraag zeg je B.
  Leid je aan verstandsverbijstering.
  Of wil je dingens uitkraaien die in jou straatje past.

  Recht voor een recht voor allen.

  Ik bedoel Mahadew. Dezelfde mahadew die valuta moest wisselen onder de markt waarmee geheime betalingen werden gedaan. Die was samen met die lui met vakantie in brasil.
  en zijn lijk kwam terug.

  zijn dienstperiode werd beeindigd.
  Je weet hoe een dienstperiode in die tijd tot zijn einde kwam. afmaken.

  En Ramon jebent gewoon een scheitzak,
  Hoe beweer je dat als hij geen amnestie krijg dat je war heb.
  We gaan dit keer zien hoe die war gaat eindigen.

  barca


  Maak melding
 30. Ik ben echt niet zo ver om over amnestie te praten. Zeker niet wanneer hij blijft dreigen. Dat is een teken van minachting naar het hele surinaamse volk. Ik zie Suriname ook niet graag (voor de tweede keer) veranderen in een spookland zoals het was tussen 1986 en 1989. Als hij respect voor de nabestaanden toont dat kan ik een beetje schuiven. Maar het dreigen gaat mij echt te ver om nu over amestie te praten. Jammer dat er mensen zullen zijn om zijn rotklusjes voor hem te doen. De mens leert het nooit. Want na enkele jaren komen die handlangers zeker weer voor het gerecht.

  En Franco. Mandela heeft het gedaan. Voor mij is hij ook een MAN. Maar Botha heeft berouw getoont van het gevoerde apartheid politiek. Dat proef ik bij Mr. B niet. Hij probeer zijn wandaden juist te rechtvaardigen. En dat is een groot verschil.
  Kwakoe..


  Maak melding
 31. Ramon #32, je hebt volkomen gelijk. Mensen zijn zo kortzichtig dat ze slechts de veroordeling van Bouterse voor ogen hebben. Ze zijn rancuneus, haatdragend. Ze zijn ook nog uitermate DOM!!!

  Men denkt niet aan de gevolgen! Iemand schreef over 30 jaar terugvallen, nog verder terug zou ik zeggen.
  Deze regering speelt met vuur en dat is geen bedreiging, maar een vaststelling. Als ze Bouterse arresteren dan heeft die man niets te verliezen en dan is het echt WAR!
  Den man mus’ denk’ a tori!


  Maak melding
 32. Barca,
  Je blijft (2de keer!!) onbeschoft in de discussie;ik ben goed opgevoed en ben allergies voor smerige taal.Ik stop dus ermee.Je bent de voortzetting van de discussie niet waard.Zonde van de tijd.
  Ik dacht in de 1ste instantie dat ik werkelijk aan verstandsverbijstering leed tot het moment dat ik erachter kwam dat jij dat defect vertoonde.Jij hebt mij in jouw vorige “overigens zeer verwarrende en onsamenhangende taalarme reactie” geen enkele vraag gesteld.(Je hebt mij geen A gevraagd dus ik kan je geen A geven).Sorry,jouw verstand en korte termijngeheugen laat integendeel jouw in de steek!!Wat bedoel je eigenlijk?En verder kom jij nog meer met beweringen die niet bewezen zijn.Jij zal moeten getuigen wat je weet.Ik hoop dat je aan de hand van wat je nu hier ten stelligste beweert,door de militaire rechtbank in Suriname wordt opgeroepen om te vertellen wat je meer weet over de dood van dhr.Mahadew.Ifoe joe no sabie sang joe moesoe takkie,horie joe mofo.Joe sabie toemsie foeroe lee!Succes met een eventuele oproep van het militair tribunaal en veel sterkte verder met je gezondheid!


  Maak melding
 33. Kwakoe,het verbaast mij uitermate dat jij zo slecht op de hoogte bent van de wan- en misdaden tijdens het schrikbewind van het Zuid-Afrika onder leiding van de beruchte Pieter Botha.Ik hoop dat je je nu een beetje in gaat verdiepen voordat je je aan zo´n discussie waagt.Even dit ter informatie:Pieter Botha heeft nooit spijt betuigt sterker nog,hij weigerde zelfs voor de waarheidscommissie (The Thruth and Reconciliation Commission) te verschijnen en te getuigen;hij is door de rechter slechts tot een geldboete en een gevangenisstraf van 5 jaar veroordeeld waarvan hij geen enkele dag heeft vastgezeten.Hij is later in zijn villa aan de kust van de Indische oceaan op 90 jarige leeftijd in zijn ziekbed gestorven.En toch heeft Nelson Mandela de gemoederen weten te sussen.Zie deze reactie in relatie met mijn vorige reactie.Een prettige dag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES