vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaams Hof van Justitie heeft weer president

Surinaams Hof van Justitie heeft weer president

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 mrt – Het Hof van Justitie heeft na ruim tien jaar weer een president. John Robert von Niesewand is formeel aangesteld na ongeveer negen jaar te hebben gefungeerd als vice-president en waarnemend president bij het Hof. Volgens president Ronald Venetiaan wacht Von Niesewand geen gemakkelijke job.

Door de jaren heen heeft de hoogste functie bij het Hof vaker geleid tot controverses in zelfs de hoogste politieke gelederen. “Het ambt zelf is onderwerp geweest van debatten, discussies en disputen”, zei Venetiaan bij de beëdiging. De voordracht van Von Niesewand is niet vanzelfsprekend geweest. Eerder waren andere kandidaten voorgedragen die door de regering waren afgewezen.

Voor één van de kandidaten was het zelfs reden om ontslag te nemen als rechter. Begin jaren negentig werd Fred Veldema door de regering Wijdenbosch beëdigd tot president van het Hof, maar de rest van de magistratuur heeft dit nooit erkend. Uiteindelijk moest Veldema ontslag nemen. Venetiaan vindt dat Von Niesewand’s beëdiging des te markanter is vanwege de lange geschiedenis die eraan vooraf is gegaan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES