Amerikanen krijgen vijfjarig Surinaams visum

31

PARAMARIBO, 3 mrt – Amerikaanse staatsburgers maken voortaan aanspraak op een Surinaams visum dat vijf jaar geldig blijft. Dit meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het betreft visa voor zakenlieden en toeristen. De Surinaamse ambassade in Washington en het consulaat in Miami hebben al opdracht gekregen om het visum te verstrekken.

Volgens Buitenlandse Zaken moet de maatregel het personenverkeer tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika vereenvoudigen. De maatregel is vanaf 1 februari van kracht. Het reciprociteitsbeginsel is toegepast. De VS heeft in december vorig jaar het vijfjarig visum ingevoerd voor Surinamers. In individuele gevallen kan wel besloten worden om de duur van het visum in te korten.

De invoering is het resultaat van jarenlange onderhandelingen over met name de duur van het inreisdocument. De VS heeft jarenlang tiejarige visa verstrekt aan Surinamers en aangedrongen werd op reciprociteit van Surinaamse zijde. Suriname verstrekte slechts visa voor hooguit enkele maanden. Na vergeefse pogingen van Washington werd de duur van het Amerikaanse inreisvisum uiteindelijk teruggebracht naar een jaar.


31 REACTIES

 1. En wat nu dan, wat doet Amerika dan zo geweldig voor Su.

  Krijgen de Suri’s ook dezelfde behandeling.
  Ik denk het niet..idioten grap of niet.

  Jawel de landverkopers, landverraders wel.

  Wordt het red card of yellow card…no tik Su miki spotoe als jij daat wil zijn moet een een green card hebben, boys and girls hoe kom jij eraan..moelijk torie…


  Maak melding

 2. En de Surinamers in Nederland mogen uitgebuit worden terwille van politieke loyalisten van de NPS en VHP. Waarom een visum van twee maanden,terwijl de Surinaamse/Nederlanders eerder de behoefte hebben vaker naar Suriname te gaan. Ik denk dat we iedereen nodig hebben om Suriname te ontwikkelen.


  Maak melding

 3. Rivo.nr 5. niet doen, niet zo denken..het is jammer, maar wij hebben op het ogenblik plantage-eigenaar gedachtengang kabinet aan het bewind…dus geloof en hoop en heb liefde.
  Nooit en never vluchten voor mensen die een koloniaal gedachtengang hebben.

  Tang-boeng


  Maak melding

 4. Suriname heeft Bauxiet, Diamand, Goud, IJzer, Vis, Krabben, Garnalen, Hout. OLIE is de belangrijkste wat ze willen. Dus Amerikanen mogen alles ook. Wat krijgen jullie meer onder de tafel. Chinezen komen een keer met de film beelden, over de tjoekoes.


  Maak melding

 5. Belachelijk!!!

  Ik ben het met de bovenstaande reactie’s eens.Surinamers uit Nederland moeten iedere keer weer een nieuwe visum aanvragen en er weer voor betalen terwijl het die mensen zijn die het meest gebruik maken van de route Amsterdam-Paramaribo.

  Ze weten dat de Surinamers uit Nederland het toch zullen betalen omdat ze ondanks de hoge kosten voor die route.

  Ze buiten gewoon de Surinamers vanuit Nederland uit,ze denken er in Nederland bomen staan die euro-biljetten hebben ipv bladeren.

  De laatste tijd denkt Suriname alleen aan anderen dan aan hun eigen mensen aan de andere kant van de oceaan.
  Jammer!

  De Surinamers uit Nederland moeten gewoon een paar maanden geen gebruik meer maken van die route,behalve voor ernstige gevallen,zoals ziekte,begrafenis ofzo.
  Laat hun ook maar eens voelen.


  Maak melding

 6. Inderdaad Amerika aast alleen maar op de natuur rijkdommen van ons mooi Suriname.

  Wat hebben ze voor het land betekent,niks!!
  Alleen met de verkiezingen steekten ze heel de wereld op om geen zaken met Suriname te doen als Bouterse zou winnen.

  Bemoeit Suriname met hun verkiezingen??NEE!


  Maak melding

 7. wie kan mij uitleggen want ik snap deze discriminatie niet alls ik het goed begrijp krijgen amerikanen visum voor vijf jaar en die klote chinezen krijgen rijbeweis winkels noem maar op en alls jij die daar ben geboren onze ouder en voor ouders ook en wij worden zo behandeld is een grote schande nergens gaat men zo om met hun landgenoten dan in onze kut land sorry hoor maar kan het niet anders uitdrukken wat wij moeten doen gewoon niet naar suriname gaan dan gaan ze anders piepen


  Maak melding

 8. nu heb je geen controle meer wie sur in komt, alleen wij sur-ned moeten steeds 38 euro betalen , daar is er wel controle op, het houd in dat iedere amerikaan ,zonder binding met sur , makkelijk en vrij sur in kan , ja,ja zo kunnen ze alles beter controleren , die amerikanen zijn niet gek , bouta kijk uit


  Maak melding

 9. Men moet onder tussen gaan begrijpen, dat wij machthebbers op dit moment hebben, die voor het buitenland opdrachten uitvoert, dus gaan denken dat zij iets voor de Surneds, gaan betekenen is fictie.
  Let dus op: hun verstand wordt ingesproken..
  daarom heeft een idioot altijd een bepaald gedrag.


  Maak melding

 10. In Suriname ziet men de SuriNeds als lastig.
  In Su wil men alleen de euro’s die de Surineds meebrengen.En daar ligt nou de kracht van de surineds.gewoon niet naar SU gaan deze vakantie.je kan dan 2 vliegen in een klap slaan.
  1.je dwingt dan lagere vliegtarieven af.
  2.In Su missen ze opeens een hoop euro’s.
  Ik kies er zelf voor om niet ieder jaar naar Su te gaan. er zijn genoeg vakantie bestemming waar je naar toe kan .de prijs van je ticket naar su is genoeg op 10 dagen vakantie te genieten in Turkije of brazil fortaleza all incl.
  bekijk het een van uit jou eigen portemenee

  Hargle


  Maak melding

 11. nr 14. Hargle het klopt en het is zelf goedkoper..en behoorlijk mooi ingericht..voor de toerist.(landen door jouw genoemd)

  Maar ja Su. is Su. kaal en dom, maar nooit en never in de steek laten, daar zitten juist anderen op te wachten.
  Een ieder(buitenlanders) ziet wat in Su. maar wij zelf niet, hoe kan dat..zijn wij blind of dom..maar desondanks laten wij nooit, never Su. in de steek laten.

  Wij zullen zelfs moeten vechten voor iedere grasspriet…maar ons laten wegvoeren(misleiden) met wat dan ook never.

  Wat wij echt tekort komen zijn leiders(let op meerdere een is niet genoeg) met een bredekijk op de wereld van vandaag..een geweldige tekort koming voor het land en dat is jammer…wij hebben op dit moment alleen brullers, brabbelaars aan de macht en dat zal zich wel ooit gaan wreken.


  Maak melding

 12. suriname het is nu tijd om flet gebouwen neer te zeten voor buiten landers als de belmermeer want daar van krijg je een heel ander gezicht ,want dan kunen buiten landers die komen werken ook een huis heben ,dus verkavel en bouw belmermeer na voor huis vesting , we heben genoeg plaats daar voor want dan heeft de staad zijn eigen woning bouw vereneging dan verdien je dat geld terug als je niet betaalt derde mnd duer waarde ,want iemand anders heeft het nodig ,ja zo gaat dat betere tijden tegemoet


  Maak melding

 13. Wat een negativiteit toch. Wat denk je dat dit betekent voor de Surinaamse economie? Amerika is het sterktste handelsland ter wereld. Een goede relatie met Amerika is belangrijk. Wat heeft Nederland nou te bieden aan Su? Waarom dan Nederland dezelfde behandeling geven? Nederland vermijd situaties waarin zij Su financieel versterken. Waarom denk je dat Surinamers geen dubbele nationaliteit mogen hebben? En die marrokanen wel, economische belangen!


  Maak melding

 14. spijtig,

  mischien mogen ze ons niet, dat wij uit suriname hier zijn komen vestigingen en dat wij geld plukken, vandaar!! maar wij hebben families en ouders dus wij kunnen suriname niet vergeten, daarom worden wij uitgebuit.

  sterkte en ik hoop het betere voor suriname!


  Maak melding

 15. Sranan Lobi, kom je soms uit het binnenland. Wat heeft Ned voor Sur te bieden. Jezus. Je bent vreselijk achterlijk. Ik heb verder geen woorden voor jou. Had een hele waslijst, maar ik heb geleerd, nooit te discuseren met een ezel, want die snapt het toch niet.


  Maak melding

 16. Reciprociteitsbeginsel.
  Hier draait het om. De afgelopen jaren hebben de “in Surinaamse geboren Amerikanen” US$45 moeten betalen voor een 1 jaar visum omdat de Amerikanen de Surinamer ook 1 jaar visum gaven. Nu geven de Amerikanen een 5 jarig visum en vanwege het reciprociteitsbeginsel gaat Suriname dat ook doen.
  Ik vraag me af waarom jullie Suri-Neds niet gaan protesteren bij JULLIE regering om wat langere visa te verstrekken aan Surinamers hierdoor zal er vanwege het reciprociteitsbeginsel ook een langer visum verstrekt worden aan jullie Suri-Neds.
  Ik vind dat het uitschelden van de surinaamse regering niets anders is dan pissen tegen de verkeerde paal.


  Maak melding

 17. hello mensen jullie moeten niet vergeten dat er in amer ook surusa wonen net als in ned surned,deze mensen gaan naar sur die hun fam., vrienden, geliefden gaan bezoeken. Het hoeft niet speciaal alleen vreemde amer. die naar sur ook willen komen hoor. Dus geen probleem voor beiden landen voor 5jrn toeristen visum , het is juist handig voor sur.die ook hun fam. willen bezoeken in usa. En trouwens als het ook zo soepel was om met de ned diplomaten over deze kwestie te onderhandelen, zouden zeker ook meerjaren visum voor beiden landen van toepassing komen, maar helaas niet.Dus ik kan alleen zeggen PEACE!!!.


  Maak melding

 18. nr…19..Gast nog een keer lezen,dan gaan denken..daarna kom jij terug om excuus te bieden. the timing zat verkeerd in deze.

  Daarnaast USA…mi boi.. look like Ned..als het erop, aankomt..de insteek van Sranan lobie is verkeerd ingezet…voor de rest is het begrepen.

  Maar verder moet ik eerlijk zeggen niet Ned. houdt dubbele paspoort tegen maar Su..dus dat is fout van Sranan-lobi….dus wij zijn niet negatief bezig…neem hem/haar niet kwalijk hij/zij weet het niet.


  Maak melding

 19. sranang lobi
  dringt nog melk uit de bobi

  Gast, je hebt gelijk, je kan niet discussiëren met iemand die willens en wetens de feiten verdraaid of ze niet wilt zien. Ze vergeten één ding in su en dat is dat amerikanen gewoon hun gang gaan en passen het recht van de sterkste toe. Ze zijn in staat een gedeelte van jou achtertuin af te zetten, dit toe te eigenen en dit als verboden gebied te verklaren als mocht blijken dat er delfstoffen in de bodem zitten.
  Suriname heeft politici die van stront zijn geboetseerd, een andere omschrijving kan ik zo gauw niet bedenken.


  Maak melding

 20. Zolang er nog mensen van oude gaarde in de Surinaamse politiek zitten gaan, gaan we deze onbegrijpelijke berichten vernemen.
  We helpen ze in het zadel houden door onze fam. te steunen, ze kijken met een grote smail naar de haven waar de dozen tot de plavon gestapel staan en daarop baseren ze hun politiek.
  Wanneer gaan ze ons waarderen, stelletje stommelingen.
  Groetjes Alberto


  Maak melding

 21. Gast,

  Je noemt mij een ezel? Volgens mij ben jij hier degene die hier onfatsoenlijk iemand uitscheld die zijn mening geeft. En wat wil je zeggen met: Kom je uit het binnenland? In interpreteer dit als: Mensen uit het binnenland zijn ezels?

  En nee, ik kom niet uit het binnenland. Ik kraak alleen niet gelijk alles af. Want dat gebeurt een beetje te vaak. Niks is goed genoeg. Goede ontwikkelingen worden alleen maar afgekraakt. Een klaag cultuur noem ik het.

  Grantangi


  Maak melding

 22. Dat Marokkanen de dubbele nationalitiet bezitten komt niet omdat NL dat wilt, maar omdat Marokko dat wilt.
  Marokko wil dat elke Marokkaan waar hij/zij ook woont de Marokkaanse nationaliteit blijft behouden. Dus ook al zou een Marokkaan zijn/haar nationaliteit willen opgeven, voor de Marokkaanse wet kan dat niet.
  Evenzo geldt dat voor Argentië en nog een aantal landen meer.
  Daarom kan Wilders roepen, gillen, bleren, de staatsscerataris van Sociale Zaken Ahmed Aboutaleb van Marokkaanse afkomst kan zijn Marokkaanse nationaliteit dus niet opgeven.
  Bij de Turkse staatssecretaris ligt dat anderd. Zij mag naast de Nederlandse ook de Turkse nationaliteit hebben, maar ze mag de Turkse wel opgeven.


  Maak melding

 23. Wie is de achterlijke bedenker van de term surneds?Wat een achterlijk gedoe allemaal.Het wekt de indruk van een wij en zij gevoel,terwijl wij juist streven naar eenheid waar dan ook ter wereld.De tegenstelling Creool-hindoestaan is zeker niet genoeg?Nu komt weer één of andere maloot weer aankakken met een of andere achterlijke term.En die noemt zich Surinamer zeker.Bah!!!


  Maak melding

 24. Krijgen SURINAMERS ook 5jaar visum als wij naar America gaan je weet geven en nemen dus wie kan antwoord op geven

  want wij SURI,S hebben genoeg gegeven!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.