zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameGepensioneerden voor onderwijs binnenland Suriname

Gepensioneerden voor onderwijs binnenland Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 feb – De stichting Onderwijs van de Evangelische Broedergemeente gaat recruteren onder gepensioneerde onderwijzers. Volgens directeur Rieka Echteld is totnogtoe te weinig gebruik gemaakt van deze optie bij het zoeken naar oplossingen voor het onderwijzerstekort in het binnenland. Weliswaar wordt rekening gehouden met obstakels.

Er zal onder meer voldoende geld beschikbaar moeten komen voor het betalen van vergoedingen. Daarom wordt uitgekeken naar samenwerkingsmogelijkheden. Er zal niet alleen gerecruteerd worden uit de eigen groep. Ook gepensioneerden van het Rooms-Katholiek en het openbaar onderwijs zijn welkom. Jonge leerkrachten laten het nog massaal afweten.

“Ik denk dat het het komt door onwetendheid met de schoonheid van het binnenland”, zegt Echteld. Vaak spelen ook culturele veschillen mee. De overwegend vrouwelijke leerkrachten zijn niet makkelijk te overhalen alleen te gaan wonen ergens ver van huis. Veelal ontbreekt veel van de urbaan vanzelfsprekende luxe. Intussen hebben enkele tientallen gepnsioneerden belangstelling getoond.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES