zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname op multinational-les bij Trinidad

Suriname op multinational-les bij Trinidad

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 feb – Suriname wil leren van de onderhandelingservaring van Trinidad & Tobago wat betreft het opzetten van aluminiumsmelterijen. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen. De Trinidadiaanse ervaringen opgedaan bij de aanloop naar twee nog op te zetten smelterijen, zal worden meegenomen bij de komende onderhandelingen met Suralco en BHP Billiton.

Met beide maatschappijen zal mogelijk nog dit jaar gesproken worden over de ontginning van de bauxietreserves in West-Suriname. De ervaringen van Trinidad kunnen van onschatbare blijken. “De ontwikkelingen daar kunnen impact hebben op de ontwikkeling in Suriname”, zegt Rusland. Een van de smelterijen zal worden opgezet door Alcoa, de moedermaatschappij van Suralco.

De multinationals zien de bouw van een smelter in West-Suriname niet echt zitten, hoewel er voor zeker veertig jaar gemijnd zal worden. Zoals de kaarten nu liggen zal het Surinaamse bauxiet verwerkt worden in Trinidad, dat aandelen heeft weten te bemachtigen in de smelterijen. “Ik heb wat contacten kunnen leggen en we zijn redelijk op de goede weg met deskundigen, die ons daadwerkelijk kunnen ondersteunen”, aldus Rusland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. Het is bewezen dat men in suriname niets goeds leert van andere landen. Of men leert de goede dingen maar past ze bewust of onbewust niet toe.
  Ik heb dus niet veel hoop…


  Maak melding
 2. Er zijn eigen Suri’s elders in de wereld die suriname kunnen bijstaan bij ingewikkelde onderhandelingen. Waarom weer naar een andere lamme of blinde om kennis te halen terwijl wij die zelf in huis hebben.

  ARROGANTIE


  Maak melding
 3. Er loert een groot gevaar in deze optie.
  Trinidad is ook afhankelijk van de Multinationals. Nu is het aan het onderhandelen. Stel dat de Multinationals tegen Trinidad zeggen jongens pas op. Als jullie de idioten in Suriname helpen, zal het zeker invloed hebben op onze investeringen. Maar als jullie je niet te veel mee inlaten kunnen wij meer voor jullie doen.

  Wat zou Trinidad dan doen?? Het moet een investering voor een smelterij binnen halen.

  Tegen de naivelingen die straks boos op mij worden zeg ik dat dit een reel senario is.

  Het zaken leven is hard en zeker als het om grote belangen gaat.

  De aapachtigen in Suriname hebben zoveel verkloot dat ze niet eens weten hoe ze hun eigen grondstoffen moeten managen.

  Drs. dit en Drs dat, Mr. die en Ir. die.
  Nou jullie waardeloze idioten die niet eens een fatsoenlijk zin kunnen samenstellen.
  Laat zien wat je waard bent.

  In heb geen woorden voor jullie soort aapachtigen.

  Ik denk aan de Franse Revolutie van 1789.
  Dat was de basis van het huidige Frankrijk.


  Maak melding
 4. Alcoa wil Suriname niet een industriele capaciteit geven van begin produkt tot eind produkt, bang voor Nationalisering!

  Suriname moet niet meer zijn dan een goedkope grondstoffen leverancier, dat wat het altijd is geweest voor Alcoa!

  Het bouwen van 2 aluminiumsmelterijen in Trinidad & Tobago wat geen bauxiet heeft is natuurlijk uiterst merkwaardig maar geo politiek gezien perfect met 2 goedkope grondstoffen leveranciers in de regio, Suriname en Guyana!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES