vrijdag, mei 31, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname moet technischer gaan onderhandelen

Suriname moet technischer gaan onderhandelen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 feb – Suriname moet met meer technische armslag onderhandelen met multinationals. Dit zegt directeur Enrico Abrahams van het Bureau voor de Staatsschuld. Er moet gebruik worden gemaakt van de jaarrekeningen van deze bedrijven, die desnoods met dwang opgevraagd kunnen worden. Daar is niet zoveel voor nodig.

Het belangrijkste is dat eens eindelijk een Wet op de Jaarrekeningen komt. Zo kan meer inzicht worden verkregen in onder meer de kostenopbouw. “Tot nu toe doen deze bedrijven wat ze willen en brengen aftrekposten op die niet mogen”, zegt Abrahams tegenover de Ware Tijd. De wet kan duidelijk aangeven wat wel en wat niet mag worden opgebracht.

Op dit moment wordt maar een schijntje verdiend aan inkomstenbelasting, hoewel die met achtendertig procent de hoogste is in de regio. Dus moet het roer drastisch worden omgegooid. “We willen gewoon een deel van de winst, want er worden miljarden dollars winst geboekt”, aldus Abrahams. Ook andere bedrijven profiteren nu buitengewoon ten koste van de staat.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Hoe bedoeld U, aftrekposten die niet MOGEN? Terwijl er geen wet is die voortschrijft wat er wel of niet mag!!!

  Maar inderdaad moet het er komen. Wat heb je eraan gedaan om het dan de werkelijkheid te laten worden ipv het aan de media door te geven?


  Maak melding
 2. Als er een goed belastingbeleid komt in Suriname voor iedereen naar vermogen en voor bedrijven. Dan zou dat al een flinke slok op een borrel schelen. Jammer dat de weelderige corruptie dit tegenhoud. Er zal dan minder gebedeld hoeven te worden uit het buitenland, want er is genoeg rijkdom in en voor Suriname met zijn half miljoen inwoners die niet weten hoe het ermee moet omgaan. Dit terwijl Surinamers slapen en tegengewerkt worden en Brazilianen en anderen met het rijkdom ervandoor gaan.


  Maak melding
 3. Er is heel wat top kader dat sinds jaar en dag doorbetaald en wel met emoulumenten thuis
  is geparkeerd. Betrokkenen worden om primair politieke redenen door opeenvolgende regeringen niet ingezet. De voorlaatste bevelhebber die m.i. een goeie job heeft gedaan zit al weer langer dan zes jaren thuis.
  Dit kader drukt ongewild enorm op de staatsbegroting.


  Maak melding
 4. Allemaal borrelpraat. Suriname kan nooit vooruit komen zonder een goed ambtenaren apparaat. Een goed beleid dat wordt uitgevoerd door de ambtenaren en strike naleving van het uitgestippelde beleid.

  Niet wartaal uit te kramen, een slap beleid en ambtenaren die erger zijn dan gieren.

  Een lul verhaal van een man die miscchien zijn schaapjes op het droge heeft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES