dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinamePlanbureau Suriname draait niet goed genoeg

Planbureau Suriname draait niet goed genoeg

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 feb – Het Planbureau draait niet goed genoeg. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Planning van het nationale beleid geschiedt nog te gebrekkig. De plancapaciteit van en het Planbureau en de ministeries moet danig worden opgevoerd. De leiding van het Planbureau vindt het allemaal wel meevallen.

“Ik heb een goede wetenschappelijke staf, het ligt dus niet aan ons”, zegt Planbureaudirecteur Lilian Monsels-Thompson tegenover de Ware Tijd. Van Ravenswaay wil zo gauw mogelijk activering van de Raad van Toezicht. Die moet verbeteringen zien te bewerkstelligen. Maar volgens Monsels-Thompson is juist al ruim een jaar vergeefs gevraagd om invulling van de raad.

Die zal volgens traditie naar alle waarschijnlijkheid worden bezet door politieke loyalisten. Of het ook experts zullen zijn,moet worden afgewacht. De raad moet onder meer collectieve arbeidsovereenkomsten goedkeuren. Ook moeten jaarbegrotingen van het bureau behandeld worden. Anders moet de minister dat zelf doen. “En dat vindt hij niet prettig”, aldus Monsels-Thompson.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Geen grotere nul dan Monsels. Frank Essed zou zich omdraaien in zijn graf! Dat dit stukje onbenul de leiding heeft van het Planbureau. Ze weet nog niet eens een warung te leiden laatstaan dit o zo belangrijke instituiut. Het ligt inderdaad niet aan de staf. Het ligt aan mevrouw Monsels haar gebrek aan capaciteiten. Tijd voor een echte directeur in de traditie vanm Essed, Rijsdijk en Kortram. Wegwezen Monsels. Ga voor koplamp spelen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES