donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname gaat deel staatsarchieven vernietigen

Suriname gaat deel staatsarchieven vernietigen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 2 feb – Een deel van de archieven op overheidskantoren zal worden vernietigd. Dit zegt minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken, Biza. Er is teveel aan materiaal, terwijl internationaal maar tien procent van alle overheidsdocumenten echt de moeite van het bewaren waard is. Een grootscheepse selectie moet uitkomst bieden.

Bepaald zal worden wat werkelijk goed genoeg is voor opslag in ’s Lands Archief. Min of meer is per ministerie al duidelijk wat wel en wat niet bewaard zal worden. Als leidraad geldt onder meer de historische en naslagwaarde. “Een salarisslip van iemand bijvoorbeeld ga je toch niet als archiefstuk laten bewaren”, zegt Hassankhan tegenover de Ware Tijd.

Ook zal rekening gehouden worden met de taken van het betreffende ministerie. Nu worden selectielijsten samengesteld om een juiste keus te garanderen. De Archiefwet schrijft voor dat archiefmateriaal van de ministeries moet worden afgestaan aan het Nationaal Archief binnen vijf jaar na productie. Volgens Hassankhan wordt nu teveel papierwerk geproduceerd door de overheid.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

10 REACTIES
 1. Maurits,
  Laat je goed adviseren als het gaat om informatie die opgeslagen moet worden.Voorkom ook dat er informatie die voor sommige mensen schadelijk zou kunnen zijn, dat die opzettelijk verdwijnen. Vergeet niet dat jij later de schuld van kan krijgen. Weet je wel hoeveel informatie op een cd-schijf geplaatst kan worden.Alle informatie van de staat is belangrijk en moet worden bewaard.


  Maak melding
 2. wanneer gaat men nu eigenlijk automatiseren bij de overheid? In plaats van een “dienstreis” van de president die toch niets leert en niets oplevert kunnen jullie een aantal computers aanschaffen. Ja todat uiteindelijk alles is geautomatiseerd.


  Maak melding
 3. Er is teveel aan materiaal, >>>>>>terwijl…. internationaal… maar…. tien procent…. van…. alle overheidsdocumenten >>>echt de moeite>>>> de historische>>archiefmateriaal van de ministeries>>Nationaal Archief>> teveel papierwerk geproduceerd door de overheid.

  De vermorscultuur is ook naar daar overgewaaid?

  Ja, met het laatste helemaal eens met jullie,…..als jullie papier zitten te vermorsen, zitten jullie daar alleen maar de natuur te vernietigen, en open te stellen voor plundaraars als jullie zelf!


  Maak melding
 4. Hassankhan/ Hans Khazan,

  Gaat het om historische stukken???

  De Archiefwet schrijft voor dat >>>archiefmateriaal van de ministeries>>Nationaal Archief


  Maak melding
 5. Hopelijk zal geen belangrijke documenten worden vernietigd om weer eens te kunnen zeggen :PER ONGELUK is er ook gegevens vernietigt van dubieuze personen die nog veroordeeld moeten worden : Dus meneer Hassankhan let goed op!


  Maak melding
 6. In Nederland is nu het rapport Informatie op orde gepubliceerd met een actieplan voor archiefachterstanden en digitalisering (OCW en BZK). Heel leesbaar en leerzaam. En andere landen zijn er ook mee bezig. Probeer niet zelf het wiel uit te vinden. Maak gebruik van de beschikbare kennis.


  Maak melding
 7. Is zo ook de akte van erkening zoek geraakt? , waar is de geboorte akte van suriname ? niemand heeft er over, we moeten het maar doen met een kopie? jammer hoor


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES