Handel tussen Suriname en VS mag intensiever

6

PARAMARIBO, 27 jan – De handel tussen Suriname en de VS mag best worden opgevoerd. Dit zegt de Amerikaanse ambassadeur, Lisa Bobby Schreiber-Hughes. De mogelijkheden worden nog te weinig benut. Waar de bilaterale handel enkele miljoenen dollars waard is, wordt er tussen de VS en het Caribisch gebied jaarlijks voor miljarden dollars omgezet.

Het moet reden geven tot nadenken. “Dit is in schril contrast met de handel die wij met de hele Caricom drijven, namelijk voor zeker negen miljard dollar”, zei Schreiber-Hughes tijdens een bijeenkomst van de Amerikaans-Surinaamse Kamer van Koophandel. Dat zo weinig gebruik wordt gemaakt van groeimogelijkheden, is niet aan de handelspartner gelegen. Die heeft veel over voor de eigen afzet.

De ExIm Bank bijvoorbeeld is bereid Surinaamse afnemers voor te financieren tot vijfentachtig procent. “Vooral kleine en middelgrote ondernemingen worden zo geholpen, waarbij de terugbetalingstermijn gesteld is op maximaal vijf jaar”, aldus Schreiber-Hughes. Met de economische groei die Suriname te wachten staat, dankzij mega-investeringen in mijnbouw en aardolie, moet meer te doen zijn.


6 REACTIES

 1. Niemand helpt gratis…deze wereld…(waarschijnlijk alleen Cuba)maar is het geen gebakken lucht in fles..
  Rookworst filtersysteem.

  Ik lust kasirie uit fles, wie werkt hieraan.


  Maak melding

 2. Vraag Amerika waar zij op dit moment financien vandaan halen >>>
  uit CHINA….vraag hoeveel zij in krijt staan (nooit meer te betalen ’teveel’)Daarom, daarom
  zij willen de chinezen daar niet(in USA) daarom om richting Su, mi-boi.
  Maar denk jij dat Lip Sjors dit door heeft.
  Wees gerust land en volk worden verkocht.

  Lipie opo joe ai geeft mij het liefst een dronkaard dan een dommejonge(opa)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.