Suriname moet meer op strepen staan in Caricom

9

PARAMARIBO, 27 jan – Suriname zal meer op zijn strepen moeten staan als het gaat om de behartiging van eigen belang in Caricom-verband. Dit zegt oppositieparlementariër Kenneth Moenne. De weigering van Trinidad & Tobago, Barbados en Jamaica om Surinaamse rijst af te nemen, geeft alleen maar aan dat Suriname zijn huiswerk niet heeft gemaakt.

Er is bij de aansluiting niet voldoende gewicht in de schaal gelegd, wat nu lelijk opbreekt. Dat voorkeur wordt gegeven aan duurdere Amerikaanse rijst is zo een flagrante schending van het Caricom-verdrag, dat al lang gereageerd had moeten worden. “We voeren alles uit wat de wereld van ons verlangt, maar waar is de verdediging van ons eigen belang”, zegt Moenne tegenover Radio 10.

Het is dan ook niet vreemd dat Surinaamse producten zo gemakkelijk geboycot kunnen worden. Jamaica heeft pas besloten Surinaamse boter en margarine toe laten, nadat minister Marica van Handel & Industrie herhaaldelijk protest had aangetekend. Het zou niet eens denkbaar mogen zijn. “Zulke zaken zouden op het niveau van ondernemers opgelost moeten worden”, aldus Moenne.


9 REACTIES

 1. Idioten.. weten niet dat als zij duidelijk zijn…dat zij op hun strepen kunnen gaan staan…doen anderen toch moeilijk…dan heeft het geen enkele zin zich daar tussen te voegen..
  Stekker eruit… dag.. Caricom verder succes.


  Maak melding

 2. Meneer Moene, u heeft helemaal gelijk dat Suriname zijn huiswerk niet heeft gemaakt.

  Voor je gaat trouwen dan leer je het meisje kennen, dan leer je haar familie kennen en als ze bij je past en je geaccepteerd bent door haar familie dan zal weinig een mooie relatie in de weg kunnen staan.
  Suriname heeft zich als een dwaze verliefde in een avontuur gestort (laten storten) zonder te weten waaraan het begon en zonder de achtergrond van het meisje te kennen. Behalve dan dat ze in dezelfde buurt woont.
  Het meisje -zeg de Engelse Caribean- ziet Suriname niet als een deel van de Caricom. Dat is al vanaf de jaren 50 en daarvoor zo.
  Ze denken en dachten nog steeds over ons land als het land van de Stupid Dutchmen!
  Het meisje heeft een heel andere achtergrond kent een heel andere cultuur dan wij en ziet op ons neer. Ze wil ons land alleen maar gebruiken en misbruiken. Als het zo moeilijk was een studie te betalen om dit soort dingen te weten voor de toetreding tot Caricom, dan had men op zijn minst naar de calypsos moeten luisteren. Dan had men de volksaard van de Badjans Trienies en Jamaicans kunnen leren kennen.
  (Federation van de Mighty Sparrow laat mooi zien hoe ze met elkaar omgingen voor Caricom en hoe ze in elkaar steken. Luister ook naar Smart Badjan).

  Houd er svp rekening mee dat er een bekende
  uitdrukking in de Caribean is: If a man is a Donkey you must ride him.

  En dat is precies wat ze met Suriname willen en gaan doen. Stuur dat meisje naar haar nene en blijf bij haar uit de buurt.
  Waarom zouden we genoegen moeten nemen met een karakterloze meid? Terwijl we in onze achtertuin van die mooie Zuid Amerikaanse vrouwen hebben? Laten we daarop onze aandacht gaan richten. Of blijven we toch liever bij die gotro motjo?


  Maak melding

 3. PS voor de voetbalkenners onder ons.
  Hoe vaak heeft de Trinidadiaan Jack Warner van de Concacaf onze boys als Transie en Binhood en als ik me niet vergis zelfs het nationaal elftal op de meest minderwaardige slinkse en gluiperige manier behandeld en benadeeld. Had dat al niet een wake up call moeten zijn? Waar waren de Surinaamse beleidsmakers toen al dit soort dingen gebeurden of werkt hun geheugen niet? Ze hadden er lering uit moeten trekken!


  Maak melding

 4. hoe zo,suriname als aas te gebruiken,zij hebben zelf geen nagels om op hun kont te krabben dus uw stelling gaat dus niet op.
  Suriname zou veel meer met nederland moeten samen werken,en van ons leren,dan pas kan suriname iets doen,anders blijf suriname een banen republiek.
  vr gr cees..


  Maak melding

 5. hoe zo,suriname als aas te gebruiken,zij hebben zelf geen nagels om op hun kont te krabben dus uw stelling gaat dus niet op.
  Suriname zou veel meer met nederland moeten samen werken,en van ons leren,dan pas kan suriname iets doen,anders blijf suriname een banen republiek.

  vr gr cees..
  cees

  Suriname heeft geen nagels om op de kont te krabben, daar hebben MENSACHTIGE WEZENS (bestaan amper 10.000 jaar) die door DEMONEN/djinn’s worden aangestuurd, al meer dan 400 jaar voor gezorgd.

  Samenwerken met de demonisch aangestuurde uitbuiters? Het hele CARIcom idee, wie zit er natuurlijk weer achter? Suriname als worm gebruiken de omliggende landen te veroveren, Pirates of The CARI-beans….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.