Proefvlucht uit Suriname niet bezet door missers

5

PARAMARIBO, 20 jan – Dat passagiers in Suriname niet mee mochten met de proefvlucht van het Curaçaose Insel Air is te wijten aan administratieve gebreken. Dit zegt John Veira, hoofd van de Luchtvaartdienst. Insel Air heeft verzuimd bepaalde gegevens door te spelen. Onder meer is gevraagd om de werkelijke tarieven na de introductieperiode.

“Het actietarief van 287 dollar wordt maar voor de periode van een maand gehandhaafd, daarna moet de werkelijke kostprijs in rekening worden gebracht”, zegt Veira tegenover de Ware Tijd. Insel Air zal zich ook moeten laten registreren bij de Kamer van Koophandel & Fabrieken. Verwacht wordt dat alles administratief in orde is voor de eerste vlucht op 24 januari.

De eenentwintig passagiers die geboekt stonden voor de proefvlucht zijn intussen geaccomodeerd. “Om de passagiers niet onnodig te laten wachten, is ervoor gekozen ze huiswaarts te sturen met de SLM”, zegt Insel Air-topman Manuel de Gouveia. Insel Air en SLM willen samen met twee maatschappijen uit St.Maarten en Venezuela een cluster vormen die aansluitingen biedt binnen de Caribische regio.


5 REACTIES

 1. Ik ben erg geinteresseerd hoe de cluster in de praktijk gestalte gaat krijgen. Ik heb in het verleden via deze site vaker mijn mening gegeven over de toekomst van de SLM in het bijzonder en de ontwikkeling van de luchtvaart in de Carabische regio in het algemeen. Daarbij heb ik gepleit voor het opgaan van de SLM uit Suriname en vliegmaatschappijen uit bijvoorbeeld de Nederlandse antillen, Guyana, Trinidad en Jamaica in 1 grote regionale luchtvaartmaatschappij naar het model van Scandinavian Airlines(het samenwerkingsverband van de regionale luchtvaartmaatschapijen van Zweden, Noorwegen en Denemarken). Dit is al vanaf de oprichting een succesformule.
  Het is al jaren bekend dat de national carriers van de landen die ik zojuist heb genoemd op sterven na dood zijn en zich afzonderlijk nauwelijks kunnen handhaven.
  Een sterk verbond van gefuseerde regionale luchtvaartmaatschappijen in het Carabisch gebied met de SLM als prominente deelnemer is naar mijn mening het antwoord op de steeds ingewikkelder wordende en veranderende omstandigheden in de luchtvaart.
  Daarbij moeten chauvinistische, nationalistische en emotionele opvattingen bij de desbetreffende regeringen en volkeren wijken voor een rationele, pragmatische en globaliserende denkwijze. Het functioneren van de Caricom heeft reeds een aanstoot gegeven tot verdergaande regionale integratie. Waarom dan ook geen verdergaande integratie (lees: fusie) op luchtvaartgebied?


  Maak melding

 2. Even nog: in mijn vorige artikel doelde ik op de nationale carriers van Suriname, De Nederlandse antillen,Guyana, Trinidad en Jamaica die op sterven na dood zijn.


  Maak melding

 3. Het valt wel op hoor!
  Het zijn toch de onbetrouwbare maatschappijen die willen operern op suriname.
  Natuurlijk, want anders is er niets meer in de pot om te stelen.

  A tang so


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.