woensdag, november 29, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijGeen harde aanpak grondbezetters Oost-Suriname

Geen harde aanpak grondbezetters Oost-Suriname

-

PARAMARIBO, 20 jan – Er komt geen rechtstreekse confrontatie met de honderden bezetters van domeingrond op de voormalige plantage Richelieu, in Oost-Suriname. Dit zegt minister Hendrik Setrowidjojo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo. In tegenstelling tot wat eerder was aangekondigd, zal getracht worden een ‘sociale oplossing’ te bewerkstelligen.

Het accent blijft wel op de illegaliteit van de bezetting. “We zullen niet direct hard optreden, maar de situatie bekijken van geval tot geval”, zegt Setrowidjojo. De afgelopen jaren heeft de stichting Nooitgedacht wederrechtelijk grond toegekend op Richelieu. Sozavo wil op de plantage een ontwikkelingsplan uitvoeren voor woningzoekenden. Nooitgedacht is daar dwars doorheen komen fietsen.

De illegalen hebben reeds complete woningen opgezet en zelf wegen aangelegd. De waterbeheersing is nog een probleem. Setrowidjojo vindt precies daarom de bezetting een onverantwoordelijke daad. Er zal nu per bezettershuishouding gekeken worden naar de situatie. Daar zijn een jurist en een maatschappelijk werker voor beschikbaar gesteld. De EU heeft voor het plan achttien miljoen dollar over.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

5 REACTIES
 1. heb ik het wel goed gelezen wat el setro zegt. die grond is van die mensen daar ,ze
  wonen al hun hele leven daar ,vanaf hun voor-
  ouders .hij heeft geen enkele jurist nodig
  voor deze kwestie ,misschien een voor hemzelf
  als hij voor het gerecht om te verklaren waar die e 18 miljoen van de EU is gebleven
  voor zijn zogenaamde plan.

  hoe verzinnen ze het toch allemaal ?


  Maak melding

 2. Mie breyti dat a no kon so fara. Hoezeer Minsozavo in z’n rechten staat, -je mag niet occuperen-, zou dat een absolute misser zijn om de mensen ala Rahimalbuiten weg te dozeren.
  A kondre bigi nofo fu gi alla sma wan pisi gron noso wan bun tan presi!


  Maak melding

 3. Vtje heeft ooit een heel plantage met woningen laten plat walsen..bulldozer..enz enz, die kerel had zwaar materieel ingezet..en kwam later doodleuk vertellen de rechter heeft deze uitspraak gedaan.

  Laat die mensen met rust (de gedachte alleen al is baldadig) men moet wonen, het kan niet zo zijn dat je in je eigen land woont en huur moet betalen in $ usd als een chinees.


  Maak melding

 4. Sorry maar als ik het goed begrijp..behoort dat stuk land minister Amofo toe..en Setrowidjojo heeft geen respect voor de Surinaamse burgers ,alleen al het feit dat hij mensen dagenlang op straat heeft laten staan voor een inschrijving waarvan Setrowidjojo weet dat 99% zoizo geen land of woning krijgen!
  Ik ben deze jongeman met veels te dikke buik voor zijn leeftijd een beetje zat met zijn uitspraken dat ie een maatschappelijk werker (die hij persoonlijk omgekocht heeft) en een jurist die ook voor hem persoonlijk werkt gaat aanwenden om deze zaak te behartigen!
  Ik ben een beetje boos dat ouderen die geloof hechten aan zijn woorden ,urenlang in weer en wind hebben gestaan voor niets..dat zou strafbaar gesteld moeten worden en als ik jurist was , dan had ik al die mensen gratis bijgestaan voor de rechter om een schade vergoeding te eisen voor volks vernacherij !!!!
  Ik houd deze zaak scherp in ge gaten en ik hoop meer gegevens over Setrowidjojo te verzamelen om aan te tonen dat ie corrupt is !!


  Maak melding

 5. Dat stuk grond behoort aan de mensen die hun hele leven daar hebben gewoond en gewerkt hebben en niet aan de corrupte boeven van het parlement en hun naaste familie. Laat president Venetiaan er wat aan doen of is hij ook net zo corrupt als zijn corneuten. Meneer de president doe er wat aan de corruptie en vooral de parlementariers. Want zo kan Suriname vooruit gaan, anders blijven wij in de ellende door deze rotte appels.

  ramses


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES