Surinaamse samenleving alles behalve rechtvaardig

7

PARAMARIBO, 20 jan – De Surinaamse samenleving staat nog ver af van het predikaat ‘rechtvaardig’. Dit stelt voorzitter Errol Snijders van vakcentrale De Moederbond. De situatie van het moment is vooral tergend voor de meest kansarmen. Jongeren, gepensioneerden en bejaarden hebben geen perspectief. Aan de andere kant is er een kleine groep profiteurs.

Deze enkelingen trekken voordeel uit de mogelijkheden en opbrengsten die de rest van de samenleving worden onthouden. Dat zou wel eens lelijk kunnen opbreken. “Als wij hier niet binnen afzienbare tijd verandering in brengen, horen wij in de verte reeds de voetstappen van de massa’s getergden, die oprukken om te strijden voor rechtvaardigheid”, zegt Snijders.

Om dit te voorkomen is een rechtvaardiger verdeling van de nationale inkomsten niet voldoende. Die inkomsten zullen ook aanzienlijk moeten toenemen. Dat betekent dat een fermere houding aangenomen moet worden tegenover multinationals. Die moeten gedwongen worden om ook lokaal eindproducten te maken, wil Suriname leefbaar gemaakt worden. “We moeten in staat geacht worden onszelf een compleet sociaal zekerheidsstelsel cadeau te doen.”


7 REACTIES

 1. ……..laat Snijders ,die overigens als een ongelikte beer bekend staat,liever de hand in eigen boezem steken en terugdenken aan de periode toen hij en z’n DNP consorten van 1996-2000 onze economie totaal vernietigden en met de grond gelijkmaakten….waarom was hij toen niet opgekomen…..met die geweldige grote mond van hem….Kon natuurlijk niet want “meneer” was bezig z’n eigen zakken te vullen…..


  Maak melding

 2. Vergelijk maar een academicus verdient bij de overheid als beginloon zo’n $RD.1.300,00 in relatie tot D.N.A.-leden $RD.6 a 7.000,00 per maand waarbij sommigen jammergenoeg hun opleiding, zo daarvan sprake is, hebben doorgelopen en niet met succes doorlopen.
  Met name het topkader verdient belachelijk weinig. Op die manier staat de deur wagenwijd open voor corruptie.


  Maak melding

 3. ik ken het niet anders en hoopt nog steeds dat het eens gaat veranderen.men is ook onrechtvaardig bezig tegen surinamers die hard in het buitenland hebben gewerkt en zich weer in suriname willen vestigen.zo kan ik nog heel veel opnoemen.bedrijven die uit het buitenland worden gehaald en die het vertikken om surinamers in dienst te nemen enz.enz.


  Maak melding

 4. Het gaat hier om jongeren, gepensioneerden, bejaarden.(man die zijn gezin niet behoorlijk kan onderhouden)Schandalig..boeven regering na boeven regering er komt nooit iets terecht.
  Dit klopt, maar die wreedaardige kerels van nu..soso…pina nanga moro probleem on the long running…men zal moeten stelen en roven…de hoer spelen..broodpoot..jammer heel jammer.
  Anders kan je niet mee draaien vooral als je jong bent..men zal dit vroeg of laat wreken.


  Maak melding

 5. Ik heb 12 jaar als ambtenaar in vaste dienst in Suriname gewerkt.Heb over die periode de volle premie betaald (werd ingehouden).Er werd zels over de premie belasting ingehouden.Dat alles nog vóór de onafhankelijkheid.
  Noch van de Surinaamse staat,noch van de Nederlandse staat ontvang ik over die periode één cent pensioen.Ook de ingehouden pensioenpremie is niet teruggegeven.Ben dus alles kwijt.
  Maar Suriname en Nederland hebben wel van mijn arbeid geprofiteerd.


  Maak melding

 6. ey Lenz,Surinamers die hard in het buitenland hebben gewerkt????? get Out Of Here jere.Sinds wanneer baja,Surinamers die hard in het buitenland hebben gewerkt,zijn te tellen op 1 hand,want die rekenen echt niet op de regering om wat voor ze te doen,welneen die hebben gespaard om een eigen huis te bouwen en komen terug met hun eigen opgebrachte pensioen.
  Hahahahahhahaha je kiert me met je opmerking.


  Maak melding

 7. meneer Snijders en zijn kroko tears, jaja, wat een man, die meneer die samen megt Bosje gegeten en gedronken heeft en gedanst en ge…whatever heeft, al die mensen die klagen omdat niet zij aan de macht zijn om te eten maar de anderen. als deze mensen het woord armoede of kansarm in de mond nemen moet ik altijd lachen want zij zijn het die kansarm en slechte toekomstperspectieven realiteit hebben gemaakt in Suriname. Dus meneer Snijders huil maar door je kroko tears!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.