Bouterse laat verstek gaan bij Hof van Justitie

4

PARAMARIBO, 13 jan – Het bezwaarschrift van Desi Bouterse tegen verdere vervolging wegens de Decembermoorden van 1982 is vrijdag in hoger beroep behandeld door het hof van justitie in Paramaribo. De ex-leger- en regeringsleider was hierbij niet aanwezig, zijn advocaat wel.

Dit heeft de advocaat-generaal John Mohamedamin in een vraaggesprek met Radio ABC gezegd. Bouterse is hoofdverdachte van de moord op vijftien van zijn tegenstanders begin december 1982 in het Fort Zeelandia. Op de lijst van verdachten staan nog 22 namen van burgers en militairen.

Mohamedamin verwacht dat het hof eind februari uitspraak doet over de bezwaren van Bouterse en acht andere verdachten tegen hun verdere vervolging. De krijgsraad had hun bezwaarschriften eerder afgewezen.


4 REACTIES

  1. du taki stilll, ya leti, want gilds rent aan de andere kant. a e bruja.
    men heeft effe geen tijd voor bouterse, want dit is herhaling van oud nieuws. Gilds wilt ook verstek laten gaan. hiihihi.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.