Vuurwerk in Suriname bron van bloed en tranen

4

PARAMARIBO, 27 dec – Het afsteken van vuurwerk levert nog een te hoog aantal slachtoffers op, inspanningen van de het Korps Brandweer Suriname ten spijt. Dit zegt brandweerwoordvoerder Glenn Vooman. Sinds Het verkopen en afsteken formeel is begonnen op 23 december, zijn reeds dertien slachtoffers gemeld op de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

“Dat is onaanvaardbaar veel”, zegt Cooman. De campagne die reeds vroeg in december is aangevangen, heeft kennelijk niet het gewenste resultaat opgeleverd. Daar zich veel kinderen bevinden onder de slachtoffers, wordt vermoed dat er maar al te vaak een loopje wordt genomen met de veiligheidsvoorschriften. Die zijn tijdens de campagne toch wel uitvoerig belicht.

Er komt een drastischer aanpak. De vuurwerkcontrole bij winkels zal verscherpt worden, omdat ook vermoed wordt dat vaker vuurwerk wordt verkocht aan minderjarigen. Kinderen die vuurwerk afsteken zonder begeleiding van een volwassene, zullen worden opgepakt voor een taakstraf bij de brandweer. Ook zullen beelden van door vuurwerk verminkte lichaamsdelen vaker op televisie vertoond worden.


4 REACTIES

 1. Het lijkt me goed dat wij terug gaan naar de bamboe-kanon met brandspiritus.
  Kinderen blijven pas geloven als za het zelf gezien/gevoeld hebben.
  Bij die eenoudergezinnen is er toch te weinig aandacht voor hen.


  Maak melding

 2. Afgekeurde gevaarlijke vuurwerk word nog steeds in Suriname verkocht. De schuld zit ook bij de minister van handel. Chinezen willen alleen maar verkopen, maar kopen van een ander land gaat niet zo goed. De schuld zit vaak bij de douane, ze willen meer loon, maar werken nog steeds slecht. Alleen de Sranangmang kunnen ze pesten. Weg met de afgekeurde vuurwerk.


  Maak melding

 3. Goed zo, prima dat jullie hiermee bezig zijn.
  m.i. vuurwerkverkoop en afsteken van vuurwerk, pas legaliseren vanaf 29 06 30 dec, dan heb je het probleem voor bel. deel al ingedamd. (net als in nl)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.