vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDrugsverkeer tussen Suriname en Guyana neemt toe

Drugsverkeer tussen Suriname en Guyana neemt toe

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 dec – De drugssmokkel tussen Suriname en buurland Guyana neemt toe. Dit meldt politiecommandant Kenneth Bruining van het grensdistrict Nickerie. Vooral de afgelopen weken is er een stijging geregistreerd. Cocaïne en marihuana worden in grote partijen getransporteerd over de Oost-Westverbinding. De eindbestemming is Europees grondgebied.

“Dagelijks onderscheppen we drugstransporten op de weg met bestemming Frans Guyana”, zegt Bruining tegenover de Times of Suriname. Vermoedelijk oefent de betaling in euro’s een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. De traditionele afzet in Suriname is minder interessant geworden. Steeds meer criminelen wagen een gokje met of zonder hulp van Surinamers.

Aangehouden personen zeggen op weg te zijn geweest naar Frans Guyana. Behalve drugs wordt ook vlees gesmokkeld, dat meer bestemd is voor Suriname. Ook in omgekeerde richting is er een toename te bespeuren. Vanuit Suriname worden vooral schoeisel en kleding gesmokkeld. Volgens Bruining is controle een schier onmogelijk taak, vanwege de uitgestrektheid van het grensgebied.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES