dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname één van ’s werelds grootste waterbronnen

Suriname één van ’s werelds grootste waterbronnen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 nov – Suriname behoort tot de landen met de grootste reserves aan drinkwaterbronnen in de wereld. Dit meldt het Human Development Rapport 2006 van het VN Ontwikkelingsprogramma, UNDP. Suriname heeft bijna honderd miljard kubieke meter water beschikbaar per jaar, wat het maakt tot het op één na rijkste land wat betreft de beschikbaarheid van waterbronnen.

De schaduwzijde is dat slechts een deel van de bevolking, drieënzeventig procent, toegang heeft tot behoorlijk drinkwater.Volgens de UNDP moet in 2011 tenminste vijfennegentig procent van de bevolking in de kustvlakte over goed drinkwater kunnen beschikken. Voor het platteland en het binnenland is dat zeventig procent. De waarde van de waterrijkdom wordt goed ingeschat.

“Duurzame en efficiënte drinkwatervoorziening is in het belang van de volksgezondheid en de sociaal-economische ontwikkeling van ons land”, zei minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen bij de formele presentatie van het rapport. De economische inslag moet meer richting export gezocht worden. Rusland ziet mogelijkheden voor export naar de Caricom met een markt van ruim zeven miljoen zielen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Minister Rusland,

  Ik hoop dat u zich terzelfder tijd ook realiseert dat door verontreinigingen in het grondwater deze rijkdom tot niets kan worden gereduceerd. Dit door bijvoorbeeld het ongecontroleerd toepassen van kwik bij goudwinning.


  Maak melding
 2. Dat is waar. Straks kunnen jullie die zelfde water ook inblikken of in flessen als bronwater verkopen. Onze water kan veel geld opleveren. Als geen bossen meer zijn, dan heb je ook geen water en rivieren. Waarom dan je eigen water vervuilen met kwik, kunstmest en gif. Alles bijft in de bodem achter. Waarom zijn deze middelen nog te koop.


  Maak melding
 3. Suriname hoef liever geen bron van inkomsten meer te zoeken en ontginnnen, de bevolking wordt bij nwe onwikkelingen meer onderdrukking zet, zodat die uitbuiters ongetoord hun gang kunnen gaan, een voorbeeld van is de goud sektor laten we aub het niet over water export hebben, want dat is water naar zee dragen.

  rob

  doei.


  Maak melding
 4. dat is waar dat we genoeg water hebben !!!!
  De hoge pieten die hebben genoeg water zal je ook moeten zeggen
  De kleine man die heeft geen water zelf in parbo
  Met een hydrofloor installatie kan je het nog redden mits je ook nog geld hebt om het aan te schaffen
  Wij leven en denken als een vierde wereldland ofschoon we egt rijk zijn met al onze Natuurbronnen
  Alleen de rijken profiteren ervan de kleine man niet
  doei ik erger me zelf ook aan


  Maak melding
 5. Suriname rijk aan water. Jammer dat die water dat uit de waterleiding komt niet te drinken is, en dat er nog heel veel mensen zijn die helemaal geen stromend water hebben daar. Het zou veel beter kunnen met een beetje meer aandacht eraan.


  Maak melding
 6. Is dit geen stimulans,om zuinig te zijn met al wat het land bezit?
  Verkoop het boshout,bauxiet,goud en andere grondstoffen niet voor een prikkie, voor wie dan ook en laat iedereen in het land van profiteren.
  We got the power!Laat ons niet verleiden in korte termijn oplossingen!
  A tang so,oe wiekie……


  Maak melding
 7. Oke elesef je heb gelijk.

  Suriname moet wakker worden en niks uit handen geven,in het land zijn genoeg werklozen,die kunnen allemaal een baantje vinden door alles in eigen handen te houden.

  Investeer in fabrieken,machine’s,vervoer enz om alle rijkdommen die het land bezit te verwerken en er genoeg aan te verdienen.

  De politiek moet eens niet aan hun eigen denken,als ze NU aan het land denken kan Suriname een hele goede toekomst tegemoet zien en dan zal er altijd met plezier aan de deze politiek gedacht worden.

  Water is het belangerijkste wat een menselijk lichaam nodig heeft,het voorkomt een hoop ziektes enz.

  Wees slim en zet Suriname als een welvarend land op de wereldkaart (op den duur)

  Laat je niet gek maken door geldbedragen die mensen bieden,leer van die fout van die goudmijn.

  Vraag desnoods elke Surinamer in Nederland en Suriname 1 euro te storten om een begin te maken met een fabriek om het water te exporten ofzo.

  Benut deze kans en gun Suriname een beter toekomst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES