Bezoek cruiseschip aan Suriname valt in het water

10

PARAMARIBO, 29 nov – Het bezoek van het Duitse vijfsterren expeditiecruiseschip MS Haseatic heeft Suriname’s tekortkomingen op toerismegebied pijnlijk aan de dag gelegd. “Dit heb ik niet eerder meegemaakt. De security hier houdt de boel op”, zegt shore excursion manager van de MS Hanseatic, Svenja Klotscher. Aanmeerfaciliteiten laten veel te wensen over.

Ook moest de overwegend oudere passagiers met uitstappen wachten totdat de douane het schip had ingeklaard, de vreemdelingenpolitie namenlijsten had gecheckt en van de havenbeveiliging groenlicht werd verkregen. Volgens de Ware Tijd konden de eerste passagiers pas ruim twee uur na aankomst van het schip af. Een functionaris van NV Havenbeheer meent dat het niet anders kan.

“Deze haven is in feite niet geschikt voor passagiersschepen. Die cruiseterminal moet er snel komen”, aldus de funactionaris. Het idee van een cruiseterminal is onlangs nog geopperd door een missie van vertegenwoordigers van de Duitse overheid en private sector. De MS Haseatic is uitgezonden door Duitslands grootste cruisebedrijf Hapag-Lloyd. De passagiers komen uit Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.


10 REACTIES

 1. Suriname ontwaak….
  Nederland heeft 100%controle op Schiphol
  en kijk de europeanen sturen een hele grote schip om die handel[lai]op te halen.
  Verwelkom ze met toeters en bellen

  de vr. gr.
  surnedhind.


  Maak melding

 2. Oud nieuws!!! Dat Suriname BIJZONDER TOERISTENONVRIENDELIJK is weet een ieder. Maar niemand doet er iets aan!!! De regering ziet toeristen als profiteurs, pottenkijkers en lastpakken. Amofo en Keteldijk, beginnen jullie maar met het afschaffen van dat hele visum gedoe. Surinamers hebben toch geen vijanden??? Voor wie moeten we bang zijn???


  Maak melding

 3. Odi odi; fu BAWE
  Bawe heeft gelijk,dit bedoel ik nou.
  hebben jullie gelezen wat er geschreven staat? het aanmeren van een schip laat te wensen over.
  Dat soort faciliteiten moet altyd optimaal zijn dit bereft de economie.Controle mag, maar ook weer niet te lang.Vaargeul moet uitgdiept worden.pasagier moet zo snel van boord de stad in kunnen om geld uittegeven ,dat is bevoderlijk voor onze econmie.Odi odi fu Bawe:SOSO LOBI.
  Mie é tang volg un.


  Maak melding

 4. IK HEB DIT AL EERDER GEZEGD!
  Nogmaals WAT HEEFT SURINAME te bieden :geen ene bal.
  OP dit moment is suriname het land waar prostitutie en geld belangrijker zijn voor toeristen.
  Wat moeten die cruiseschepen daar! Er zijn geen aanmeer havens.
  Als die toeristen die rommel daar al zien en die zwervers : geloof me, ze zullen nooit meer na su willen gaan.
  Nee ik kraak het niet af maar dit is een feit wat surinamers niet onder ogen willen zien.
  A tang so


  Maak melding

 5. We moeten ophouden met die nonsens. Er moet teveel aan maintenance worden betaald om de Su rivier naar behoren uit te baggeren. Het totaal aan investering in cruise faciliteiten, is niet evenredig met de baten die Su daarbij ontvangt.
  Belachelijk idee, gewoon droppen dit absurde plan. In Zuid oost Azie hebben ze ook hele magere toeristische lokfaciliteiten. Toch is toerisme booming in the far east. Wil je geld verdienen, focus je op export. Er is nog steeds genoeg te verdienen met Su gerelateerde goederen. Alleen met onze krabbe mentaliteit zal het nooit van de grond komen.


  Maak melding

 6. 31 jaar lang het bewijs leveren niet in staat te zijn tot zelfbestuur en ontwikkeling.
  de doaune klaart in
  de vreemdelingenpolitie checkt de namenlijst
  de havenbeveiliging geeft groen licht.

  conclusie:werkverschaffing voor de leeglopers die het ambtenarenapparaat van Suriname bevolken.de toeristen hebben duizenden euro’s mee naar huis genomen i.pv. te spenderen in de bedelnatie Suriname.


  Maak melding

 7. visumplicht is werkverschaffing voor de ambtenaar die zijn minderwaardigheid kan compenseren door gewichtig te doen op het vliegveld.
  3 man controleren daar de visa tegen contante betaling(!) betaling van de kosten.
  een vliegtuiglading passagiers betekent het maandsalaris van parasiterende nietsnutten;daarom zal de visumplicht niet afgeschaft worden.


  Maak melding

 8. Ooh wat zal het leuk worden en steeds drukker in Suriname goed voor de economie zou het dan niet beter zijn om een veel af te kijken bij dichtbij ligende landen die al jaren ervaring hebben met zulke schepen af te handelen bij aankomst in hun land en mensen steeds ervan bewust maken echt als een tape herhalen dat toeristen verwachten dat ze snel en goed flexibel geholpen worden en met een glimlach natuurlijk alleen dan gaat het ons lukken.
  Succes
  Groetje,s


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.