Surinaamse ambtenaren krijgen 10% meer loon

1

PARAMARIBO, 29 nov – Voor de ambtenaren zit er niet meer loonsverhoging in dan tien procent. Tegenstribbeling van de nieuwe vakcentrale Col ten spijt, heeft het traditionele deel van de ambtenarenvakbeweging genoegen genomen met de tien procent. De Col heeft het nakijken.

“De regering geeft ons geld voor een kerstbrood en wijn”, zegt Leroy Cadogan van de Surinaamse Politie Bond tegenover de Ware Tijd. De politiebond maakt deel uit van de Col, die nu de eigen eis van ruim vijftien procent in rook ziet opgaan. Er is al overeenstemming bereikt tussen het onderhandelingsteam van de overheid en de Centrale van Landsdienaren Organisaties, CLO.

Ook tien onderwijzersbonden tellende Fols is akkoord gegaan. Als het betreffende voorstel is goedgekeurd door de ministerraad kan meteen tot uitvoering worden overgegaan. De CLO ziet behoud van de economische stabiliteit als prioriteit. De Fols wil effectievere controle op de prijzen van goederen en diensten en verlaging van de belastingschijven.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.