vrijdag, juni 14, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSnelle toename hart- en vaatziekten in Suriname

Snelle toename hart- en vaatziekten in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 nov – Het aantal slachtoffers van hart- en vaatziekten in Suriname vertoont een alarmerende toename. Dit zegt cardioloog Glenn Oehlers van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP. Als de trend zich voortzet, zal zich binnen tien jaar een verdubbeling voortdoen. Aan de ene kant is dit te wijten aan een bepaalde levensstijl. Anderzijds schort het aan beleid.

“Het ministerie van Volksgezondheid zal een visie moeten ontwikkelen en een beleid moeten uitstippelen om de preventie van deze ziekte op te voeren”, zegt Oehlers tegenover de Ware Tijd. Waar veel wordt geïnvesteerd in hiv/aids, wordt zo goed als niets gedaan aan de preventie van hart- en vaatziekten, terwijl deze relatief meer dodelijke slachtoffers maken.

Oehlers vreest dat uiteindelijk ook de economie eronder zal lijden door verlies van arbeidsuren en afname van de productie. Er zou meer geïnvesteerd moeten worden in topklinische zorg in de hartchirurgie en mogen huisartsen zich wat harder gaan inzetten in de preventieve sfeer. Het AZP is op eigen niveau bezig te verbeteren. Er komt onder meer een thoraxcentrum voor hart- en longpatiënten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Misschien ligt het aan de producten uit China. Vervallen rommel en allerlei shit!
  Worden die spullen wel gecontroleerd door een laboratorium?
  Constant hoor je over chemische troep wat ontsnapt!


  Maak melding
 2. Als de mensen zich geen zorgen hoeven te maken over de toekomst en goede medische zorg krijgen zullen er minder gezondheidsproblemen ontstaan in de samenleving.
  Die hart en vaatziekten waren er ook al in de zestig en zeventigerjaren, een gelukig mens zoekt geen problemen op.


  Maak melding
 3. Waarom bestaat dit medium er als je mening wordt geweerd?
  Moeten wij dan alles slikken zoals de media doet uit broodvrees?
  Zo komen wij dan nooit verder en zal de toekomst vergeven zijn van armoede en ziektes, maar bovenal een leven zonder toekomst.
  Om je mening vertrapt worden is voeding voor narigheid.


  Maak melding
 4. hier in Nederland word er ook op gewezen over het gevaar van hart en vaatziekten ik vind het een heel goed idee van de cardioloog om mensen waker temaken dat men zich nu op hun eet patroon moeten gaan letten.

  Jansie


  Maak melding
 5. Zazou, waarom schuif je het zo makkelijk naar CHINA. Suriname moet zijn eigen beleid ontwikkelen op het gebied van import en niet alleen dat, maar ook aan de eigen lokale produktie. Hier kennen we de HACCP, overige landen ook, maar kent Suriname dat wel ? Wordt het wel uitgevoerd. Hart en vaatziekten heeft ook met stress te maken dus niet alleen aan voedsel. Je moet wel opletten wat je eet en hoe je eet. Surinamers kennende vullen ze hun buik en vallen achterover in de hangmat tot de volgende portie. KOmen jullie met die onzinnige opmerkingen.
  En surinamers weten het altijd beter. Dus waarom kunnen ze het zelf weer niet ?

  Hulp nodig misschien ?

  Ricky


  Maak melding
 6. De oorzaak van toename van hart- en vaatziekte is mi niet moeilijk. Het is gewoon een toename
  van zaken die hart- en vaatziekte veroorzaken.
  d.i stress, slechte voeding (niet weinig, maar juist teveel en te vet)weinig beweging en roken.
  Surinamers klagen maar dat alles duur is en ze pinaren, maar de meesten leven er boven hun standaard en zelfs boven elk standaard.
  Als ze letterlijk 100 m verder moeten pakken ze de auto.
  Wie sport er struktureel om gezond te blijven, degenen die het doen doen het om een mooi lijf, de rest sport niet en eet zich suf en ziek.
  Alle bami masala nasi doksa etc is lekker maar funest voor je hart.
  groetjes


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES