dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname heeft systeem voor analyse epidemieën

Suriname heeft systeem voor analyse epidemieën

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 24 nov – Suriname beschikt voortaan over een modern systeem voor gezondheidsinformatie. Bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, is een modern systeem geïnstalleerd voor de analyse van epidemieën. Er kan effectiever worden ingespeeld op bedreigende situaties bij zowel rampen als onder normale omstandigheden.

“Met dit systeem kunnen wij snel en efficiënt gezondheidsinformatie aanvoeren en verwerken,” zegt BOG-directeur Lesley Resida tegenover de Ware Tijd. Het gemis aan een systeem voor de uitwisseling van betrouwbare gezondheidsinformatie, is vooral merkbaar geweest tijdens de watersnood in het binnenland. De kans op het uitbreken van epidemieën kon moeilijk worden ingeschat.

Voor herhaling hoeft niet te worden gevreesd, dankzij financiële hulp van het Directoraat Humanitaire Hulp van de Europese Commissie. Het BOG kan zich nu beter kwijten van zijn taak als datawaakhond bij epidemieën en rampen. “Met dit systeem kunnen we voortaan inspelen, niet alleen tijdens rampen en epidemieën, maar gewoon voor de nationale gezondheidszorg”, aldus Resida.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

3 REACTIES
  1. Geef het volk gezondheid en draai er niet omheen waardoor er ziektes ontstaan.
    Dure auto,s voor ministers maar geen schoon drinkwater en een goede afvalverbranding.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES