zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenEconomieOnderzoek mensensmokkel Surinaams staatsbedrijf

Onderzoek mensensmokkel Surinaams staatsbedrijf

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 24 nov – Er is een justitieel onderzoek ingesteld naar mogelijke mensensmokkel ten behoeve van de Stichting Behoud Bananensector, SBBS. Dit zegt minister Santokhi van Justitie & Politie. Vermoedelijk zijn honderden illegale Guyanezen in dienst te genomen, die tegen relatief lage lonen arbeid moeten verrichten. Dit zal niet zonder gevolgen blijven.

“Ik heb de procureur-generaal gevraagd een onderzoek in te stellen of in de kwestie van de Guyanezen sprake kan zijn van mensensmokkel. Als het onderzoek mensensmokkel uitwijst, is het niet uitgesloten dat rechts- en natuurlijke personen vervolgd zullen worden”, zegt Santokhi. De kans bestaat dus dat ook de SBBS vervolgd wordt. De illegalen zullen uitgezet worden.

Volgens de Times of Suriname zijn de Guyanezen aangetrokken op aangeven van het Franse Sofreco. Deze adviesgroep van de EU heeft het management van de bedrijven in Saramacca en Nickerie overgenomen van SBBS. De bedoeling is de Surinaamse bananenindustrie weer rendabel te krijgen in de aanloop naar privatisering. De EU heeft miljoenen euro’s beschikbaar gesteld voor modernisering.

Met de productie schijnt het de goede kant op te gaan, na jaren van neergang, die geleid hebben tot het faillissement van het oude Surland. De export naar Europa komt dit jaar waarschijnlijk rond de vijftigduizend ton uit. “De verandering in management, financieel beheer en markttoegang heeft tot een recordprestatie geleid”, zegt minister Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

4 REACTIES
 1. Komt er iets goed van de grond, word het weer om zeep geholpen.
  Maar jij de suri’s kunnen alleen maar klagen maar werken homaar.
  Laat ze eens de der handen uit de mouwen steken.
  Suriname mag niet welvarend worden want het word gelijk de grond weer ingeboord


  Maak melding
 2. Luister niet naar Santaki..hij roept en roept maar, alleen maar kabaalmakerij..Heeft hij reeds zicht op de illegaal rond lopende chinezen van Tjonge & Somo’s.Co.
  Aanwezig door de nu aangewezen slachtoffer Chico-romantico.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES