Suriname heeft geen geld meer voor bouw poli’s

12

PARAMARIBO, 21 nov – Er is geen geld meer voor de bouw van acht poliklinieken in het binnenland. Dit zegt minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling. Het is einde Latijn voor de Project Implementation Unit, die belast is met de uitvoering van het door de overheid en de Islamitische Ontwikkelingsbank, IsDB, gefinancierde project. De lening die is verstrekt door de bank blijkt niet genoeg.

Voornaamste oorzaak van het voortijdig opraken van de ruim vier miljoen dollar zijn de gestegen bouwkosten. De IsDB zelf is niet bereid meer te geven. Hoewel de overheid het tekort van ongeveer drie miljoen dollar niet schijnt te kunnen dekken, is er weinig manoeuvreerruimte. “Op dit moment lijkt het er op dat we de kant opgaan van de eigen begroting”, zegt Felisi tegenover de Ware Tijd.

Felisi wil het bijna tien jaar lopende project afronden in 2007. De kostenstijging wordt voornamelijk toegeschreven aan de verhoging van brandstofprijzen en de prijzen van bouwmaterialen. Door de vaak omslachtige procedures van de IsDB kan ook slecht worden vooruitgelopen op marktontwikkelingen. De bank heeft er geen oren naar en blijft erbij dat het geleende bedrag voldoende is.


12 REACTIES

 1. Beste Surinamers,

  Bovengenoemd bericht moet heel veel Surinamers wakker maken. Dit omdat Ned. ook heel veel projecten stimuleert en betaald. EENS GAAT OOK DAT GELD OP. Wat hebben wij als Sur. dan bereikt?.
  Daarom is het belangrijk dat Sur. proberen hun eigen boontjes maar te doppen en niet op Ned. of andere landen te wachten.
  Samen werken tot daar aan toe. Maar al die projecten worden gecontoleerd door mensen van buiten af.
  Wordt dat geld door hen ook wel goed besteed ???? Met welk vervoer rijden ze rond in SUR?.Zie maar, wanner er geen geld meer is vertrekt men ook gelijk uit dat land.

  Daarom probeer is mijn cultuur en land nooit neer te halen en ze met respect te behandelen. Ze verdienen nou eenmaal een kans om het beter te gaan doen. Dit vooral naar de jongeren gericht.
  SUR. moet zich bezig gaan houden met de Caricom landen in regio.

  Janny


  Maak melding

 2. waarom verdien vene dan zoveel, meer dan 25000 dollar per maand, en niet te spreken over de ministers.
  geen enkle president verdien zoveel geld als vene.
  vandaar sur bijna geen geld heeft.


  Maak melding

 3. zetten jullie die dure treinwagens maar weer op de veiling,want jullie rijden toch voor niets met ze rond jullie voeren niks uit in dat land uitbuiter allemaal.en met die opbrengsten kunnen jullie zeker poli’s bouwen,geen drupje schaamte heeft dit regering.


  Maak melding

 4. Wat ik niet in het artikel kan lezen is wat er met de vier miljoen dollar is gebeurd. Gestegen bouwkosten. En wat is er met de rest van het geld gebeurd???

  Ik rust
  Tranga


  Maak melding

 5. Er is genoeg geld, op de prive rekeningen van de ….ministers. Ze zuigen Sur helemaal leeg. Ze hebben al een miljard schuld, hoe zou dat komen. wat hebben ze voor de burgers gedaan behalve ellende. De grote huizen hebben de burgers zelf gebouwd. of ze legaal of illegaal hebben gedaan, maakt niet uit. Wa gebeurt tegenwoordig legaal in Sur?????


  Maak melding

 6. Ik begrijp er niks van, $ 4.000.000 usd. niet genoeg.
  Waarschijnlijk ziekenhuizen bouwen.
  Bij een poli denken wij aan vierkante meters,
  10×20…20×40…bij 40 een streeks-ziekenhuis

  Kijk zelf een man/vrouw met een PD, ziet dat er geld verdwenen is.

  Al zou een polikliniek 40.000 usd kosten, te duur veels te duur natuurlijk, dan zouden er zeker 100 moeten staan. of of !!

  Is het geld tijdens vergaderen verdeeld of niet.
  Laat ons weten…het houdt niet op..KABA NO DI….


  Maak melding

 7. 4 million niet genoeg????? Maar ben zeker management van deze project heeft zeker grote huizen voor hun zelf gebouwd en op zijn oop reiz gegaan, kinderen studeren in het buitenland. Weer degene die geholpen zouden kunnen worden lijden eronder.

  Tja….


  Maak melding

 8. Ik was zelf bij de ondertekening,en later kwamen ze ook broodjes bij mij halen in mij zaak.
  Ze hebben het geld gewoon verkwist en nu willen ze nog meer.
  Suriname is gewoon een bodemloze put….meer niet…


  Maak melding

 9. De poppetjes zijn verwisseld maar het verhaal blijft steeds hetzelfde. Monie keka,
  monie no de moro, ding mang njang a monie.
  Ala ze eenmaal in het machtscentrum zitten, dan willen ze ook uit njangpatoe eten.
  Dit was Suriname, dit is Suriname, dit zal Suriname blijven. Open en bloot corruptie!


  Maak melding

 10. Bouw maar met pina hutten, suriname is rijk aan pinabladeren, ga weer in de prehistorie tijd leven, als jullie geen geld hebben, terwijl er zoveel rijkdommen in suriname zijn, dus pinahutten.

  Pina!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.