Surinaamse parlementsvoorzitter distantieert zich

13

PARAMARIBO, 21 nov – “Ik kan niet voor alles verantwoordelijk gesteld worden.” Dit zegt parlementsvoorzitter Paul Somohardjo naar aanleiding van de aanhouding van zijn veiligheidsman ‘Chico’. Dat de man zich schuldig schijnt te hebben gemaakt aan afpersing en corruptie, is voor eigen rekening. Somohardjo wil daar absoluut buiten gehouden worden.

Wie dus denkt dat van hogerhand steun werd verleend aan Chico’s activiteiten, moet maar elders wezen. “Ik werk met honderden mensen en kan er niet voor verantwoordelijk gesteld worden als één over de schreef gaat. Iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheid”, zegt Somohardjo tegenover de Times of Suriname. Weliswaar beweegt zijn partij, Pertjajah Luhur, zich op gebieden waar Chico zich op concentreerde.

Gronduitgifte en vergunning voor Chinese immigranten zijn als als het ware het pakkie an van Pertjajah. Toch wordt niet gegrapt als er ergens malversatie of andere linke zaken worden waargenomen. Chico wordt ervan verdacht geld te hebben aangenomen van personen die verlegen zitten om domeingrond. “Met dit zaken worden geen grappen gemaakt, zelfs als het om mijn lijfwacht gaat”, aldus Somohardjo.


13 REACTIES

 1. waaahahahahaaa, ei booi Somo Salam Paul je kierie mie booi! aai we geloven je baja op je mooie blauwe ogen en je buitenvrouwen. No span!
  Jij bent niet verantwoordelijk. Chico is stout!
  Chico nakal looh loh loh!!
  Niemand twijfelt aan je onschuld excellentie!
  hihihihi


  Maak melding

 2. somo je ben altijd een dief geweest, en zal altijd een dief zijn, en dat weet iedereen.
  en niet te spreken over die gronden die je geregeld heb voor vrienden.
  jammer dat zulke praktijken niet gestraf worden in sur.
  alleen maar dieven, en schurken zitten in de regering.


  Maak melding

 3. Jammer meneer de voorzitter…wij geloven u niet..De NPS vindt het lekker eerst hadden zij Soemita (sr) en Soemita (jr).
  Dus ga je gang hoor dat ding is samen uit samen thuis.
  De NPS heeft geen enkele belang een nengre te helpen.
  De NPS’ers die stemmen zijn stem vee…dus dom.
  NPS bedamkt.


  Maak melding

 4. hahahahahahahahhaahahahahahahahahahahahahahah

  ik wist dat ik dat zou horen, je klopt ook he, maar ja in zo een corrupte land als Suriname kan je niks anders verwachten.
  En al heeft men bewijzen dat chico steun kreeg van hogerhand men kan niks doen. De kleine mannen gan de bak in maar de grote niet he. Check maar het voorbeeld van Gilds die nu vrijrondloopt en vrij werk, maar Carlos Arron moet in de bak blijven.

  Aan een ieder een fijne dag en aan alle Surinamers een switi srefidensi


  Maak melding

 5. Al 28 jaar loopt ze van balie naar balie. 76 jaar is ze nu. Mijn Moeder. Ooit is ze met mijn vader (zaliger) gevraagd een stuk grond op Rijsdijk te bewerken. Om de paar jaar mag ze weer aan de balie staan, tegenover een nieuwe hindoestaan of tegenwoordig javaan. Die dan zegt, mevrouw we moeten opnieuw beginnen, want bv de weg is geasfalteerd, er is licht en er zijn veel nieuwe aanvragen. Ja, aanvragen van graaiers en projectontwikkelaars. Toch gaat ze iedere keer weer voor die balie staan. Om te smeken om de eigendomspapieren van het zo hard bewerkte stukje grond (zoveel zweet, bloed en tranen) in handen te krijgen. Want dat is een van de gelukkige herinneringen die ze nog aan haar overleden man heeft. Samen iets opbouwen. Gaat het haar lukken om voor haar dood de papieren te kunnen tekenen.???
  Ik denk het niet. Ze zal lopen tot haar dood!!! Somo, je bent niet de eerste parlementaire projectontwikkelaar. Maar alvast bedankt en Vene eveneens bedankt. Wij (de kinderen) echte suri’s of surineds leggen wel een stuk zelf bebouwde grond van Rijsdijk op haar graf. Als er tegen die tijd uberhaupt plaats is om een graf te maken.

  she


  Maak melding

 6. Weg met Pl ,

  En ben benieuwed of hij ook nog de post beijing gaat krijgen.
  Want anders kan Somo geen chinesen laten overkomen en tjuku `s ontvangen .

  Ik ben trots op Pl en vooral omdat hij een javaan is .
  anders heb je alleen maar djoeka`s en koelie die corrupt is .

  Dus deze regering zijn boeven en verdelen samen hun buit .

  Zal even afwachten dan zal ik wel zien of izaak soerokarso nog naar beijing gaat .

  Izaak ik sta achter je en je gaat toch de buit met mij verdelen ??

  SSSSSSTTTTTTTTTTT … ik zal aan niemand vertellen wat de afspraken zijn van jou en mij …

  samendelen hoor ….


  Maak melding

 7. Ja,ja somo,boef,verkrachter,vertel jij dat jij,je geen verantwoordekijk bent wat ernu gebeurd,somo de assemblee,is geen domeinkantoor,maar een vergaderzaal wat kwamen dan de mensen daar doen? geld voor chico leveren 6000srd voor een lapje grond,dus somo weetwat erin de vergaderzaal gebeurd de goede niet na gesproken,Hering je moet je schamen,om somo boef te komen verdedigen zowel chico daarom willen jullie bouta dood,en na Gado pikin tu niemand is volkmaakt, de moordernaars zitten in de regering,jullie moorden het volk uit,time will tel, bouta had jullie opgeruimd in de jaren tachtig,un kon baka,kis wan deel fa volk mooi,koek van eigen deeg.stelletje bandieten.(wat een cado voor 31jaar srefidensi.

  Akuba.


  Maak melding

 8. hij durf de tamanredjo hoofdweg niet te laten asfalteren, want hij denkt dat iemand anders hem daar op zal dood rijden!!! hij maakt er wel elke dag gebruikt van rond 16.00 uur kun je hem terug zien rijden naar zijn huisje!!! Tilakdharie en brunswijk maken eveneens gebruik van het zelfde stuk asfalt, ik vraag mij werkelijk af, is het hen nooit opgevallen hoe slecht dat stukje van de weg is????


  Maak melding

 9. Srang mangs, Ik heb het al eerder hier gezegt dat paul somohardjo een crimineel is.hij is door de surinaamse straf rechter gevonnis voor een zeden delict.en wordt kort daarna gekozen tot de hoogste baas van de wet gevende en makende instutuut van suriname en met hem zitten nog twee voor drugs veroordeeld in die team.dat chico tijdens zijn werk tijd zich bezig hield met dit soort praktijken kan toch nooit zonder mede weten van zijn baas somo, de manier hoe somo hem heeft gebombadeert tot lijf wacht roept al vraag tekens op, laat staan de rest en dat
  vene alleen zijn grote bek even open trek wil nog niet zeggen dat hij somo wat gaat doen, want al verdrinken alle surinamers deze regering zal nooit opgeven het is immers een vet pot voor die boeven.mensen het is alleen een storm in een glas water in suriname.somo heeft een warung gemaakt van de nationale assamlee alwaar hij suriname in stukken verkoopt en je bent ook daar terecht voor een verblijfs vergunning en eventueel surinaamse pasporten,binnen kort zal hij zijn service uitbreiden en zal hij een filiaal openen in china en die filiaal zal heten, ambassade van de republiek suriname.dus mensen warung somo heeft genoeg geld verdiend om vene, sardjoe santoki en punwasi om te kopen.
  mensen hou het in de gaten en vertouw op mijn woorden ( ik had het anders gehoopt voor mama srang)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.