Suriname moeten kiezen voor overleg met Nederland

14

PARAMARIBO, 14 nov – “Suriname moet zich niet laten provoceren en met Nederland op het hoogste niveau over deze kwestie praten.” Dit zegt de politicoloog en oud-minister van Binnenlandse Zaken, Hans Breeveld, over de onenigheid rond de controle op de luchthaven Schiphol. President Venetiaan heeft te fel uitgehaald in zijn brief aan de Nederlandse premier Balkenende.

Dat kan averechts hebben gewerkt. In de brief wordt de controle onder meer vergeleken met lijfsdelicten als verkrachting. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er niet is gereageerd. “Met in achtneming van de Surinaamse belangen, moet president Ronald Venetiaan een zakelijk en diepgaand topoverleg met Balkenende voeren over de honderdprocent-controle”, zegt Breeveld tegenover de Ware Tijd.

Het recente parlementair debat was ook niet bepaald constructief. Onder meer is gepleit voor reciprociteit en juridische stappen. “Reciprociteit klinkt mooi, maar gaat dat helpen? Ik weet niet of internationaal aanklagen gaat helpen. We moeten met elkaar in gesprek gaan,” aldus Breeveld. Onder meer zou bekeken kunnen worden om de honderdprocent-controle te verplaatsen naar Suriname.


14 REACTIES

 1. het controleren gebeurt vaak met een stereotyperende gedachtegoed en het monotoon denken van de uitvoerenden

  de goede leid onde de kwaaaaaaaaaaaaaie

  M$Loekoe


  Maak melding

 2. Laten wij alvast beginnen met het oprollen van al die drugsholen hier te lande waar jonkies/zwervers zich zonder al te grote inspanning kunnen voorzien van een pit. Zelfs wethanhavers vinden er hun weg naar toe.
  Suriname waarheen?


  Maak melding

 3. Waarom zou je er niet voor mogen kiezen om de provocatie te accepteren en deze aan te gaan? Een oud Nederlands gezegde zegt: wie de bal kaatst, mag hem verwachten.
  Wat de Hans Breeveld misschien bedoelt is: Suriname je hebt Nederland nodig (om je te ontwikkelen), dus bek houden en alles slikken, om het even plat te zeggen 🙂
  En waarom zou internationaal klagen niet helpen? Ik weet zeker dat het wel zal helpen. Echter Nederland is bang dat ze internationaal met de billen bloot moeten en hun hypocriete beleid bekend wordt.
  Want hetgeen op Schiphol gebeurt strookt niet met de mensenrechten. En er zijn mensen die beweren dat Nederland niet is afgegleden naar het niveau bananenrepubliek? 🙂 Dream on….


  Maak melding

 4. en ze moeten snel doen ,want watra srefi no de hihihi.
  Kunt u zich voorstellen: water kunnen ze geen eens nu garanderen.
  ze weten elk jaar dat de droge tijd komt aan dansen en dat het veel droger word. dan ipv meer water opslag mogelijk te maken, adviseren ze de kraan niet zomaar open te laten. Je moet de kraan open laten anders heb je vanmiddag geen water. Het komt wanneer het wil.Un go bigi holland snel, wees beleefd, of saka meki sma go ston drape san mang draai a kondre.


  Maak melding

 5. Hans je hebt ook,de zelfde mentaliteit,houd toch op,Nederland is geen God.ik sta achter de de laatste schrijver je zit alleen maar oanzin te kraaien,ach toch…………….

  Akuba


  Maak melding

 6. Bedreigen heeft geen zin.
  ik denk dat de beste oplossing is om op hoog nivea over deze kwestie te gaan praten met nederland.ik sluit me 100% bij Hans Breeveld.Het hoef geen formeel gesprek te zijn het mag ook onder het genot van een glas Whisky.

  gr. Redjindra


  Maak melding

 7. Hans Breeveld heeft glijk.Venetiaan moet als minister president zich beheersen en op een niveau als zijns gelijke deze zaak bepleiten met zijn ambtgenoot in Nederland
  !00% controle hebben de dealers van drugs veroorzaakt.Dit probleem moet gezamenlijk aangepakt worden.Dus geen wraakacties,maar diplomatiek overleg zal een oplossing brengen,als men ook een beetje kan luisteren naar deskundigen als Hans Breedveld en anderen .

  rammi


  Maak melding

 8. kijk weer een onzin,…onder genot van een glas wisky..? ben je wel serieus..?
  de mensen hebben niets aan een “BORREL-gepraat..”
  als je niet weet wat je moet schrijven Redjindra, schrijf dan niets.
  of heb je zelf 5 glazen wisky op..?


  Maak melding

 9. Wereldburger,
  Nederland is een bananenrepubliek

  Kijk maar bijvoorbeeld :
  * politici worden vermoord omdat ze een afwijkende mening op na houden:
  * drugslaboratoria
  *prostitutie,
  overal drugscoffishops, junkies, corruptie een * waardeloze justitie (koopt boeven om leugenachtige verklaringen af te leggen als zogenaamde kroongetuigen)


  Maak melding

 10. Sur moet! Niets!,noti,geen enkel ‘K’ja, vanaf nu onze eigen “ding” doen.
  Eindelijk eens een keer iets gaan doen,nu beginnen, en voor de toekomstige generaties het beter maken, want zelfs “GOD”, zonder, om geen enkele geloof te kwesten> heeft zeven dagen nodig gehad om de aarde te schapen, want het was een hele ‘klus’.
  n.p.m.d.OK


  Maak melding

 11. het gaat in deze kwestie in het byzonder om de “hoog”geplaatste figuren die zich in hun eer aangetast voelen waardoor het balletje ging rollen terwijl men reeds lang op de hoogte was van wat er zich afspeelde.overal in ned kwamen de koffieshops als paddestoelen uit de grond gedoogdbeleid voerde men in en er word belasting betaald .je ziet nu steeds meer jongeren met een joint op straat ,drugs toeristen komen de grens over om hun portie te halen ach ned is al sinds jaar en dag het centrum van drugs .die drugsbaronnen hebben een stand op de nederlandse drugs-markt.ik zeg controle moet maar die 100% controle mag geen vertekend beeld geven van het probleem .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.