zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameLoonstaking onderwijzers dreigt in Suriname

Loonstaking onderwijzers dreigt in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 nov – Suriname wacht mogelijk een onderwijzersstaking. De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname, Fols, begint zich te roeren. De leerkrachten zijn opgeroepen voor een vergadering tijdens schooltijd. Er wordt salarisverhoging geëist, nu de uitvoering van een functioneringsrapport te lang op zich laat wachten.

“Dingen laten te lang op zich wachten en de mensen willen geld zien”, zegt Fols-voorzitter Marcellino Nerkust tegenover de Ware Tijd. Weliswaar wordt niet meteen aan staken gedacht. Toch is de eendaagse actie in het basis- en secundair onderwijs bedoeld als ‘signaal’ naar de regering toe. De Bond van Leraren heeft inmiddels aangegeven ook bereid te zijn tot actie.

“Hiermee gaat een schooldag verloren en dat betekent heel veel. Ik roep de leerkrachten op om niet in staking te gaan. We weten wat ze nodig hebben en we zullen ze tegemoet komen”, zegt minister Edwin Wolf van Onderwijs & Volksontwikkeling. Minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken wil nog wat tijd voor de uitvoering. Binnen de ministerraad wordt hard gewerkt aan de laatste voorbereidingen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
  1. Kijk of je boze assemblee leden ga zien vergaderen, kijk of vene in de assemblee komt gillen om de mensen te gemoet te komen.
    al jaren is men bezig met dit ding, Front en Hooghart hebben de boel jaren voor de gek gehouden.sinds vorig… millenium.
    daar heb je het nu echte reciprociteit.


    Maak melding
  2. Het wordt tijd de vakbeweging een algehele staking afkondigt en dat de corrupte zootje naar huis stuurt, zodat anderen het roer kunnen overnemen die het beter kunnen dan de baviaan.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES