zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname gastheer regionale vaccinatieconferentie

Suriname gastheer regionale vaccinatieconferentie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 nov – in Paramaribo is een vijfdaagse regionale conferentie begonnen van deskundigen op vaccinatiegebied. Ruim zestig vertegenwoordigers van vierentwintig landen zijn bijeen voor de drieëntwintigste conferentie over het Caribisch immuniseringprogramma, EPI. Dit jaar is gekozen voor een ambitieuze doelstelling.

De inspanningen voor verbeterde samenwerking moeten uitlopen op het zoveel mogelijk vrijwaren van de regio van gevaarlijke virusaandoeningen als mazelen en rubella of rode hond. “Met deze grote conferentie wordt Suriname voor het wereldvoetlicht geplaatst om daardoor meer ondersteuning te krijgen van de deelnemende landen en internationale organisaties die zich bezighouden met de inkoop van vaccins”, zegt minister Waterberg van Volksgezondheid.

De inkoop is voor landen als Suriname vaak het grootste knelpunt bij het uitvoeren van vaccinatiecampagnes. De prijzen zijn relatief hoog, waardoor niet altijd op tijd voorzien kan worden in de lokale behoeftes. Volgens Waterberg behoort de aanschaf van het vaccin tegen baarmoederhalskanker tot de prioriteiten. Nog onnodig veel vrouwen komen te overlijden door deze aandoening.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES