Suriname gaat mogelijk voor aandelen multinational

8

PARAMARIBO, 9 nov – De kans bestaat dat Suriname bij de komende onderhandelingen met multinationals, de optie overweegt van deelname via aandelen. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Het overleg met de Amerikaanse Newmont Mining Corporation over goudexploraties zal gelden als vuurdoop.

Niets wordt nog langer aan het toeval overgelaten. De optie van aandelen als duurzamer inkomstenbron wordt al langer bestudeerd. “Dat is zeker één van de opties die bekeken moeten worden, waarbij Suriname actief gaat participeren binnen de productieactiviteiten”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd. Hij wil alvast geïnformeerd worden over de exploraties van Newmont in Oost-Suriname.

Die zijn al geruime tijd gaande. De regering wil meer weten over onder andere de toekomstplannen. Het tot nog toe gevoerde beleid ligt zwaar onder vuur. Het Canadese Cambior is met tientallen miljoenen dollars in waarde gestegen, dankzij de productie van de Rosebelgoudmijn in Brokopondo. Desondanks heeft Suriname geen cent overgehouden aan de recente overname door IAMGOLD.


8 REACTIES

 1. Overal in de wereld denkt men aan privatisering. Anno 2006 denkt men in Suriname aan nationalisering van multinationals.Gaan we de weg op van Rusland, China of Cuba??? Hebben jullie geen les geleerd van al die failliete staatsbedrijven?Het zaken doen moeten jullie overlaten aan particulieren.


  Maak melding

 2. He He eindelijk krijgen deze mensen een beetje zakelijk en commercieel inzicht. Ik hoop voor ze dat ze ook de onderhandelingstechnieken goede beheersen om een het maximale eruit te halen.
  Wishing them all the best.


  Maak melding

 3. Misschien maar dan ook heel misschien ontwaken de bejaarde beleidsmakers op het eiland Suriname een iememiene beetje uit hun winterslaap maar tot die tijd is dit niet meer dan een krantenartikel ter kennisgeving.

  Gelukkig is degene die zichzelf Surinamer kan noemen…


  Maak melding

 4. Niets wordt nog langer aan het toeval overgelaten. De optie van aandelen als duurzamer inkomstenbron wordt al langer bestudeerd. “Dat is zeker één van de opties die bekeken moeten worden, waarbij Suriname actief gaat participeren binnen de productieactiviteiten”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd. Hij wil alvast geïnformeerd worden over de exploraties van Newmont in Oost-Suriname.

  ….Get real droomkoppen

  Hij hemel, wij hel!!!!!!!!!!

  In de moderne piraterij zien ze er tegenwoordig onschuldig uit door hun strakke pakken, dassen en duivels gladde praatjes

  De Multinationals hebben hun fundamenten te danken aan het slavernij…..

  De beurs is zijn schatkist en de rijkdommen van mijn moeder aarde verdwijnen daarin

  …intussen verloederen wij aan de onderkant van zijn maatschappij. En zelf in mijn eigenland heeft hij de overhand…

  De beurs is zijn speel-Paradijs

  Multi- uitbuiters,
  Multi- zakkenvullers,
  Multi- milieu vervuilers,
  Multi- VOC bedrijven….


  Maak melding

 5. Suriname moet geen aandelen van AMNC gaan kopen ! Er moet een nieuwe company worden opgericht waarin Suriname participeert. Verder moet Suriname van deze nieuwe company op z’n minst 5 a 10 % aandelen eisen als goodwill (dus gratis) omdat de AMNC ook voordeel zal halen uit het Surinaams grond.
  Ik hoop dat de Suri’s genoeg hebben geleerd van de buitenlandse boeven die er de afgelopen periode zijn neer gestreken, en ook zo slim zullen zijn om met een (deels)’gesloten beurs’ te onderhandelen.

  De reaktie van dhr Rusland beloofd weinig goeds want als je met deze attitude; ‘de kans bestaat dat Suriname …… bla bla’ dan heb je jezelf al afgezwakt nog voordat de onderhandelingen zijn begonnen en zal de tegenpartij zeker de overhand nemen.

  Wederom zie ik Suriname bekaaid aan de zijlijn staan en treurig kijken wanneer deze AMNC legaal vele (Surinaamse)goudbroodjes exporteert. Met dank aan de NPS c.q. NF kombinatie.


  Maak melding

 6. Fleur, je hebt helemaal gelijk.Ik had het intelligentienivo van Rusland hoger verwacht maar hij geeft bij voorbaat alles weg.Wat een idioot.In plaats van over 50% deelname te praten stelt hij dat bekeken zal worden bla bla bla. Ik verwacht niks meer van deze idoten en intellectueel gehandicapten.


  Maak melding

 7. Mi-boi heb KNOW-HOW..anders probleem nog groter.
  En vooral niet teveel betalen voor een vooronderzoek wati lit drapi ding boys di..
  Soso fromoe wees clever mi-boi.
  Anders soso oedoe lo-so.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.