Brand op Surinaamse vuilnisbelt onder controle

0

PARAMARIBO, 10 nov – De brand op de vuilstortplaats te Ornamibo, in het district Wanica, is onder controle gebracht. Dit meldt Het Korps Brandweer Suriname, KBS. De bluswerkzaamheden die zijn uitgevoerd in samenwerking met particulieren, zijn inmiddels gestaakt. De brand heeft ruim twee weken gewoed en de woonbuurt danig onder de rook gezet.

Scholen moesten vroegtijdig gesloten worden vanwege stank en rookoverlast. Ook bleken veel buurtbewoners last te hebben van ademhalingsstoornissen. De situatie lijkt genormaliseerd nu metingen zijn verricht van de rookverspreiding en -dichtheid. “Meer dan vijfennegentig procent van de rookdichtheid, -verspreiding en -ontwikkeling is afgenomen”, meldt het KBS.

Het moeilijkste deel van de bluswerkzaamheden, was de bereikbaarheid van de brandhaarden. Die bevonden zich op verscheidene plekken. Door de ingehuurde aannemer zijn pompen ingezet. Bauxietbedrijf Suralco heeft behalve pompen ook gelaatmaskers, rookfilters en neuskappen ter beschikking gesteld. Op Ornamibo wordt afval van alle soort gestort. De buurt klaagt al jaren over vliegen en stank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.