Voorlopig geen hogere energierekening in Suriname

2

PARAMARIBO, 28 okt – Er worden in elk geval op de korte termijn geen tariefaanpassingen doorgevoerd voor energieleveringen aan huishoudens. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Hoewel energiebedrijf EBS staat te springen, zal alle tijd worden genomen voor een definitief besluit over aanpassingen.

Een verhoging met ruim vijftig procent, zoals voorgesteld door een speciale commissie, zit er dus niet in. “De regering gaat zeer verantwoordelijk om met deze zaak”, zegt Rusland tegenover Radio 10. Vanaf vorig jaar wordt druk overleg gevoerd met EBS, dat reeds jaren in geldnood verkeert. Bekeken wordt onder meer hoe de hoge brandstofrekening te voldoen.

Door de stijgende wereldmarktprijzen, is ook het op gang houden van de dieselgeneratoren steeds duurder geworden. “We hebben andere voorzieningen getroffen om de samenleving niet zomaar op te zadelen met hoge tarieven”, aldus Rusland. Niet duidelijk is of er verder gesubsidieerd zal worden. Rusland belooft plechtig dat de samenleving in elk geval niet verrast zal worden met plotselinge verhogingen.


2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.