Suriname mag leren van Canadees landrechtenbeleid

2

PARAMARIBO, 28 okt – Suriname mag leren van de ervaringen in Canada bij het omgaan met het recht op grond van tribale gemeenschappen. Dit meldt het ministerie van Regionale Ontwikkeling, RO. Minister Michel Felisi is op kosten van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank naar Canada vertrokken om getuige te zijn van de resultaten.

“In Canada is men erin geslaagd het grondenrechtenvraagstuk bevredigend op te lossen. Ook schijnt het land een voorbeeld te zijn van een succesvolle en geordende samenleving van tribale volken”, aldus RO. Mogelijk valt het een en ander mee te nemen bij de eigen aanpak. Het reeds decennia voortdurende conflict met Inheemsen en Marrons staat weer sterk in de belangstelling.

Beide groepen hebben regelmatig kritiek geleverd op het lage tempo van aanpak. Er is vanuit de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname, Vids, zelfs gedreigd met een proces bij het Inter-Amerikaanse Hof voor de Mensenrechten. Door de overheid is een commissie ingesteld die oplossingen moet aandragen in overleg met de belanghebbenden.


2 REACTIES

  1. leuke vakantie voor felisi. hij gaat er toch niets van leren. Wanneer hij terug gaat naar sur kan hij misschien wel vertellen waar de hoeren tenten waren. Maar je hebt gelijk felisi iedereen voor jouw heeft het zelfde gedaan dus waarom jij niet.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.