Surinaamse minister vermoedt bron brandstichting

4

PARAMARIBO, 28 okt – “Ik heb mijn eigen vermoedens, maar die deel ik niet.” Dit zegt minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling, RO, naar aanleiding van de brand op het hoofdkantoor van zijn ministerie. De politie zal moeten uitmaken hoe de vork in de steel zit en daar mag de politiek niet aan komen.

Intussen wordt de schade opgemaakt. “Ik denk dat er kopieën van stukken liggen op andere afdelingen”, zegt Felisi. Andere documenten zijn vermoedelijk voorgoed verloren. Volgens ooggetuigen, waaronder de bewakers van het ministerie, heeft een voorbijganger een brandbom het gebouw in gegooid. De dader heeft zich snel uit de voeten weten te maken.

De brand kon nog tijdig worden geblust, ook al omdat het getroffen gedeelte goed afgesloten was. Er waren geen slachtoffers. Onlangs is ook het ministerie van Handel & Industrie, HI, getroffen door brand. De oorzaak wordt geweten aan een technisch mankement. Onder meer in het parlement is de beveiliging van overheidspanden vaker aan de kaak gesteld, evenals het gebrek aan backup data.


4 REACTIES

  1. ik weet het het zijn de leden van ex- jugle commando toch.Zij hadden toch gezegd dus ook gedaan daarom noemt de mini ster geen namen het zijn mensen die op hun lijken.


    Maak melding

  2. Nu heeft Justitie werk om de dader te zoeken en de Begraafplaatsen met rust te laten.Laat de doden lekker slapen die de harde katiebo hebben meegemaakt ok .


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.