maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname neemt coördinatierol drugsstrijd serieus

Suriname neemt coördinatierol drugsstrijd serieus

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 okt – Suriname vat zijn coördinatierol bij het nieuwe initiatief voor regionale drugsbestrijding serieus op. Dit stelt het ministerie van Justitie & Politie. De Paramaribo Declaration over het gezamenlijk aanpakken van georganiseerde criminaliteit zal hoe dan ook worden uitgevoerd. De eerste stap is reeds gezet.

De ministerraad heeft de verklaring goedgekeurd. De weg is nu vrij voor het opzetten van een secretariaat dat de uitvoering ter hand zal nemen. Suriname gelooft in de haalbaarheid van tien strategische punten, die zijn overeengekomen tijdens onlangs in Paramaribo gehouden antidrugsconferentie. “Door samen te werken zullen productie, doorvoer en handel effectief aangepakt worden”, stelt Justitie & Politie.

De nog uit te werken strategie moet uiteindelijk leiden tot ontmanteling van drugsorganisaties. Er zal jaarlijks worden geëvalueerd en bijgesteld waar dat nodig mocht blijken. De dertien deelnemende landen, waaronder Brazilië, Colombia, de Verenigde Staten en Nederland, hebben de ernst benadrukt van grensoverschrijdende criminaliteit. De handen ineenslaan zou de enige effectieve remedie zijn.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
  1. Suriname ( met name Santokhi) moet eerst de drugsdealers die in het suri parlement zitten eerst aanpakken dan grensoverschreidend. Maarja, Santokhi is ook een van de drugsdealers, zo, wat kan hij verder doen ????


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES